Beľania už mali v nedeľu svoj kolorit

Šéfredaktor|28. okt 2020 o 12:00

Prial im aj žreb. Všetkých sedem domácich zápasov vyhrali.

Pri predčasnej jesennej bilancii sme sa pristavili aj v 5. lige (skupina Vihorlatsko-Dukelská). Po 10. kole je v pozícii lídra TJ Slovan Belá nad Cirochou. Bilancia 8 – 1 – 1 vyzerá pôsobivo. Základ úspechu položili Beľania 100 %-nou domácou bilanciou, práve na ihrisku súpera si pripísali doterajšie jediné zaváhania.

Vplyvom prerušenia sezóny už zverenci Antona Lojana necestovali do Borova, doma nehrali so Stakčínom a následne v Pakostove i predohrávku jari v Lackovciach. Všetky derby ako remeň.

„Skoršie ukončenie jesene nás mrzí. Nielen kvôli dobrej hernej pohode, ktorú sme prenášali do výsledkov, ale aj na nedeľňajší kolorit sme už zvykli. Vytvorili sme dobrú partiu, chlapci sa po zápase nikam nerozchádzali, naopak. Posedelo sa, debaty o zápase, sranda, pohoda pred pracovným týždňom a zrazu nič. Rozhodnutie kompetentných orgánov však rešpektujeme. Derby sme nehrali, fuška nás čaká v jari,“ povedal na úvod Anton Lojan.

Východoslovenský futbalový zväz avizoval, že jarná časť bude zápasovo „nasekaná“ termínovo skôr. Odvetná pasáž sa má začať skôr – na ihriskách s umelým trávnatým povrchom.

„Poznáme zámer VsFZ. Ak sa začne skôr a počasie nedovolí využívať prírodnú hraciu plochu, pravdepodobne nájdeme na čas prechodný domov v Snine,“ poznamenal hrajúci tréner mužstva.

Jesenná pasáž bola z beľanského pohľadu rozdelenia stretnutí netradičná. Z desiatich kôl až sedem tvorilo domácich zápasov. Iba trikrát cestovali za súperom. Domáca bilancia napokon položila základ úspešnej jesene...

„Žreb nám určil viac zápasov doma, plus sa k tomu pridala aj výmena ihriska s Čiernym/Vyšným Žipovom. Vyhrať všetky zápasy nebolo jednoduché, lebo raz sa vám darí viac inokedy menej. Väčšinou sme rozhodli už do prestávky, aj proti Hencovciam 3:0 to padlo všetko zhruba za pol hodinu. Najťažší zápas? Asi s Kamenicou nad Cirochou, v ktorom určil výsledok priamy kop Ďura Popoviča.“

Na ihrisku súpera po jednej výhre, remíze i prehre...

„Straty bodov nás mrzia. V Ptičom sme odohrali najslabší zápas jesene. Remíza 1:1 bola málo. Škoda aj preto, že v poslednej minúte sme zahodili tutovku z brejku. Zápas v Jasenove stojí za samostatný článok. (smiech) Polčas sme vyhrávali 2:0, bol nám vylúčený brankár, domáci po prestávke vyrovnali dvoma našimi polovlastnými gólmi. Domáci vyhrali aj so šťastím. Nechcem to viac rozoberať...“

Beľanský Slovan prezimuje na 1. mieste. Mal klub takéto ambície?

„O prvom mieste sme nerozprávali, i keď miešať karty na horných poschodiach sme chceli. V lete sme posilnili káder, vytvorila sa super partia, pridalo sa dobré vyžrebovanie a sme prví. Tabuľka pravdy však jasne hovorí, že všetko je otvorené,“ dodal Anton Lojan.

FOTO: Marián Škuba

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: