Andrejko: Prianie sa splnilo, chceme ďalší „zázrak“

Šéfredaktor|27. okt 2020 o 10:00

TJ Rovinka spravila dieru do futbalového sveta v Slovnaft cupe.

Nie je ničím neobvyklé, že bratislavská 3. liga má na svojich trávnikoch mnoho východniarov. Patrí k nim aj Ján Andrejko. Sninský odchovanec strávil niekoľko mládežníckych sezón v Michalovciach, už ako tínedžer však hosťoval v Slovane Bratislava, odkiaľ sa vrátil na východ - do Humenného. Po polroku putoval späť k Dunaju do Lužnej, okúsil aj rakúsku nižšiu úroveň. V lete minulého roka už opäť ako futbalista OFK Dunajská Lužná prestúpil do TJ Rovinka.

Všetky futbalové súťaže okrem Fortunaligy prežívajú lockdown. Zdá sa, že v roku 2020 sa už hrať ani nebude...

„Po dlhšom čase mám voľné víkendy, takže si na zmenu zvykám. Od trénera sme dostali individuálne tréningové plány – cvičenie s vlastnou váhou, behy. Robíme, čo sa dá. Režim je úsporný, futbal sa nahradiť nedá. Keď sa však na situáciu pozerám z iného hľadiska, futbal má ustúpiť zdraviu. Musíme vydržať,“ povedal na úvod 24-ročný futbalista.

TJ Rovinka vzbudila záujem slovenskej futbalovej verejnosti v Slovnaft cupe. Výhra v Slovenskom Grobe 8:0 alebo v Pezinku 3:2 ešte dierou do sveta neboli, ale v 3. kole domáce víťazstvo 3:2 nad Fortunaligistom zo Senice už rozhodne áno. V pozápasových reakciách sa dokonca objavili aj slová ako „zázrak“...

„Výsledkovo možno áno, ale na ihrisku to až taký „zázrak“ nebol. My, treťoligista, sme podali nadštandardný taktický výkon, s veľkým nasadením a obetavosťou. Väčšina z nás sa vyhecovala k najlepšiemu výkonu sezóny. V tento zápas nám vychádzalo viac-menej všetko, trikrát sme viedli, náš tretí gól už znamenal víťazstvo. Verím, že podobne šťastné chvíle ešte vo futbale zažijem,“ pousmial sa útočník, ktorý hneď v 2. minúte otvoril skóre stretnutia.


Žreb osemfinále Slovnaft cupu určil dvojicu Rovinka – Michalovce (pôvodne určený termín na 4.11.2020). Teda opäť výhoda domáceho prostredia a Fortunaligista.

„V kútiku duše som si práve ja Michalovce prial, lebo som tam v dorasteneckom veku pôsobil. Po Slovane a Dunajskej Strede to bol pre mňa najatraktívnejší súper. Hlavne sme si v mužstve nepriali súpera typu Rohožník, ktorý je v našej súťaži. Máme opäť Fortunaligistu. Favoritom sú východniari, i keď teraz sa im nie veľmi darí. Nevzdávame sa vopred, ale opäť by sa musel stať výsledkový zázrak založený naším výkonom na hranici možností. Máme menšie ihrisko, kde vieme dobre brániť a vyrážať do rýchlych brejkov.“

V lete ste zmenili dres (OFK Dunajská Lužná – TJ Rovinka). Ako si užívate nové futbalové prostredie? V 3. lige zatiaľ piate miesto, Slovnaft cup sme už spomínali...

„V Dunajskej Lužnej sa udiali nejaké veci a viacerí hráči plus realizačný tím aj s trénerom sme prešli do Rovinky. Začiatok ligy bol fajn, darilo sa nám. Prišli však zranenia stredových hráčov, čo malo vplyv na nás, útočníkov. V Slovnaft cupe som skóroval trikrát, to je v pohode, v lige som však očakával od seba viac. Potrebujeme sa skonsolidovať, opäť herne dominovať a vyhrávať. Spokojní s 5. miestom nie sme, tabuľka pravdy nás radí ešte nižšie, takže je čo vylepšovať,“ dodal Ján Andrejko. Futbalista TJ Rovinka a reprezentant Slovenska v malom futbale.

Foto: FK Senica

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: