Správy

Jesenní majstri – V. liga západ (4. časť)

Marián Červenka|25. feb 2020 o 18:25

TJ Družstevník Radimov

(Zdroj: TJ Družstevník Radimov, Autor: TJ Družstevník Radimov)

Zimnú prestávku naprieč súťažami ZsFZ vyplníme osemdielnou sériou článkov, ktoré budú mapovať všetkých jesenných mužských majstrov na západnom Slovensku. Po štvrtej lige smerujeme o poschodie nižšie, kde nás čaká ešte pätica mužstiev. Začneme v V. lige západ, v ktorej dominuje TJ Družstevník Radimov.

Futbalový klub z Radimova patril minulú sezónu k najhorúcejším ašpirantom na postup do IV. ligy SZ. Obec  ležiaca v Skalickom okrese mala pred záverečným 22. kolom všetko vo vlastných rukách, no remíza vo Voderadoch znamenala, že majstrom sa stali napokon Gbely. V novom súťažnom ročníku 2019/2020 mali Záhoráci opätovne len tie najvyššie ambície. „Pred sezónou sme chceli hrať o špicu tak, aby sa na našu hru dobre pozeralo a hráči napredovali. Veľkú váhu sme dávali aj poháru, kde sme v minulom ročníku privítali doma kvalitné celky, vďaka čomu si na náš štadión našlo cestu množstvo divákov. Sme veľmi spokojní, pretože sa nám všetko zatiaľ podarilo. Osobne by som to nazval náplasťou na zbabraný záver sezóny 2018/2019. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré. V lige sme neprehrali, predvádzali sme slušný futbal, v pohári sme naplnili skalický štadión – Letňák –  a vyhýbali sa nám zranenia či tresty,“ bilancuje na úvod tréner Tomáš Miša.

Tomáš Miša má so svojimi zverencami pohodlný desaťbodový náskok pred druhým Zvončínom. Okrem toho sa tréner Radimova venuje žiackemu tímu U13 v Skalici a momentálne študuje UEFA A licenciu
Tomáš Miša má so svojimi zverencami pohodlný desaťbodový náskok pred druhým Zvončínom. Okrem toho sa tréner Radimova venuje žiackemu tímu U13 v Skalici a momentálne študuje UEFA A licenciu (Zdroj: TJ Družstevník Radimov, Autor: TJ Družstevník Radimov)

Fakt, že jeho zverenci neprehrali na jeseň ani jedno ligové stretnutie,  si zaslúži absolutórium. V trinástich dueloch sa Radimov dvanásťkrát radoval z víťazstva a zaknihoval i jednu remízu na pôde Špačiniec. „Sú to naozaj pekné čísla, ku ktorým pomohli výkony a rozhodne i skvelá partia chalanov. Niektoré zápasy sme vyhrali o gól, no práve v tých momentoch sa ukázal charakter a túžba celého mužstva vyhrať. Netreba zaspať na vavrínoch a, naopak, musíme byť i naďalej hladní po víťazstvách tak ako v jesennej časti,“ hovorí kormidelník Radimova, ktorý sa vzápätí obzrel aj za najlepšími výkonmi svojho celku: „Chalanov musím špeciálne vyzdvihnúť za pohárové stretnutie v Kostolných Kračanoch, kde sme polčas prehrávali 0:2 a nakoniec sme na horúcej pôde vyhrali 4:2. Z pohľadu prestíže určite spomeniem derby v Holíči. Tam nám naši fanúšikovia urobili prakticky domáce prostredie a, samozrejme, nemôžem zabudnúť na 4. kolo Slovnaft cupu proti Dunajskej Strede.“ Do slovenského pohára sa v sezóne 2019/2020 zapojilo vyše 220 tímov, z ktorých 69 zastupovalo Západoslovenský futbalový zväz. Kvalitu našich súťaží podčiarkuje fakt, že vo  4. kole sa medzi najlepšou 32 objavilo až 6 celkov zo ZsFZ! Mimochodom, to je najviac spomedzi regiónov, pričom medzi nimi bol i TJ Družstevník Radimov.

Pohárový duel medzi Radimovom a Dunajskou Stredou videlo v Skalici vyše 2200 divákov
Pohárový duel medzi Radimovom a Dunajskou Stredou videlo v Skalici vyše 2200 divákov (Zdroj: FK DAC 1904 Dunajská Streda , Autor: Ernő Lelkes)

Futbalový sviatok, aj takto by sa dalo charakterizovať vystúpenie vo 4. kole v podaní Radimova. Obec, ktorá má približne 600 obyvateľov, vyzvala v boji o osemfinále Dunajskú Stredu a vôbec sa nestratila, ba naopak. Klub zo Žitného ostrova pricestoval do Skalice, pretože Radimov mohol vďaka priateľským vzťahom využiť štadión na Letňáku. Domáci na ňom trápili favorita a cez polčas svietilo na tabuli skóre 0:0. V druhom dejstve sa už preukázala kvalita hostí. Po presných hlavičkových zakončeniach Ramireza a Beskorovajnyiého postupovali ďalej hráči DAC-u. „Užili sme si jeden krásny večer. Vrcholom bola historická návšteva na zápase Radimova. Skladám pred mojimi hráčmi pomyselný klobúk za oduševnený výkon  proti top mužstvu na Slovensku. Máme množstvo zážitkov, na ktoré sa bude spomínať ešte dlho,“ uvádza Miša. Šéf lavičky lídra V. ligy musí počas zimnej prestávky riešiť stav kádra: „Odišiel historicky najlepší strelec Radimova Aleš Foriška do okresnej súťaže – Šajdíkove Humence, kde momentálne žije. Opustil nás i Michal Rosa, ktorý si popri štúdiu v Brne našiel nový klub. Prišiel k nám Marián Rehák z Moravských Vacenovíc a Marek Včelka – kmeňový hráč FK Senica, naposledy pôsobil v Sobotišti. TJ Družstevník Radimov odštartoval prípravu 15. januára. „Stredy trénujeme v nafukovacej hale s umelou trávou v Senici, piatky na umelej tráve v Skalici. Postupne sme absolvovali prípravné zápasy prevažne proti mužstvám z vyšších súťaží: v Hlohovci sme vyhrali 3:2, v Senici proti Jaslovským Bohuniciam podobne v pomere 4:2, v Senici s Malackami sme taktiež zvíťazili  2:1. Absolvovali sme sústredenie v Blansku 5. až 9. februára, kde sme prehrali proti Ráječku 2:5. Následne sme v Skalici porazili Vrbové 4:3 a čakajú nás konfrontácie s Trebaticami  a Jakubovom. Zatiaľ hráči pracujú dobre a solídne znášajú tréningové jednotky. Dúfam, že formu z posledného obdobia sa nám podarí preniesť do súťaže. Na jar chceme predvádzať minimálne podobné výkony ako na jeseň, tešiť našich fanúšikov a vyhrať ligu,“ uzatvára Tomáš Miša.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: