Správy

Jesenní majstri – V. liga stred (6. časť)

Marián Červenka|3. mar 2020 o 13:25

OFK Solčany

(Zdroj: MY Topoľčany, Autor: Zdenko Zigo)

Zimnú prestávku naprieč súťažami ZsFZ vyplníme osemdielnou sériou článkov, ktoré budú mapovať všetkých jesenných mužských majstrov na západnom Slovensku. Momentálne sa nachádzame v druhej časti a tá patrí najlepším celkom piatej ligy. Po južnej časti pokračujeme na stred, v ktorom sú na čele Solčany.

OFK Solčany atakovali naposledy popredné priečky v tabuľke V. ligy stred ešte v sezóne 2015/2016. Napokon z toho bola vtedy bronzová priečka. O štyri ročníky neskôr sa klub z Topoľčianskeho okresu vyšvihol na samý vrchol a momentálne patrí k najhorúcejším kandidátom na postup o stupienok vyššie. „Predsezónne ciele boli skončiť do 5. miesta a rehabilitovať sa priaznivcom i vedeniu za predošlú sezónu. Jednoznačne sme chceli zlepšiť herný prejav, čím by sme prilákali divákov najmä z okolia Topoľčian. Jeseň snáď netreba rozsiahlo hodnotiť. Štatistiky ukazujú jednoducho realitu a progres, mužstvo neprehralo ani jeden zápas, dalo najviac gólov – 46 a najmenej inkasovalo – 11. Je to dôkaz toho, že tím po doplnení jednoducho ukázal svoju silu, kvalitu a zlepšenie v defenzívnej, ako i v ofenzívnej činnosti,“ hodnotí na úvod hrajúci tréner Peter Doležaj.

Niekdajší reprezentant Slovenska a hráč Peter Doležaj (vpravo), ktorý odohral vo Fortunalige vyše 150 zápasov je pravým lídrom jesenného majstra V. ligy stred
Niekdajší reprezentant Slovenska a hráč Peter Doležaj (vpravo), ktorý odohral vo Fortunalige vyše 150 zápasov je pravým lídrom jesenného majstra V. ligy stred (Zdroj: MY Topoľčany, Autor: Jaroslav Šupa)

Mužstvo niekdajšieho kapitána Spartaka Trnava je najlepšie vo všetkých smeroch. Pri pohľade na postavenie majú Solčany na čele šesťbodový náskok pred Hornými Obdokovcami za dvanásť víťazstiev a tri remízy. „Počas celej časti sme podávali vyrovnané výkony, no mali sme lepšie aj horšie zápasy. Myslím si, že stretnutie v Jacovciach bolo z našej strany jedno z najvydarenejších. Mám dojem, že nejaký výbuch sme ani nemali. Možno posledný duel proti Zbehom by som mohol označiť za slabší, pretože sme chceli veľmi vyhrať, ale nakoniec si od nás odniesli bod,“ hovorí Doležaj na margo úspešnej jesene a následne poodkrýva i pohľad do vlastného celku: „Futbal je kolektívny šport a vyzdvihujem každého hráča v kádri. Predsa len sú tu dve mená –  Peter Rybanský a Dušan Galis, ktoré priniesli veľkú kvalitu do  nášho mužstva najmä smerom do ofenzívy, a teší ma, že veľmi dobre zapadli i do kabíny. Aj preto nebudeme zasahovať do mužstva a odchod nemáme žiadny. Dolaďujeme jeden transfer v podobe Jakuba Kasteloviča z Dolných Vesteníc.“ Minimálne pohyby v kádri len potvrdzujú spokojnosť, ktorá prevláda u lídra V. ligy stred. V podobnom duchu sa nesie aj príprava. Tá sa pomaly, ale isto blíži k  samému koncu a Solčany odštartujú jarnú časť v nedeľu (8. 3.) o 14.30 pred vlastnými divákmi, kde vyzvú posledné Veľké Ripňany. „Zimná príprava prebiehala v domácich podmienkach. Tie máme vytvorené pomerne slušné, možno až nadštandardné na V. ligu. Zmerali sme si sily s Lehotou pod Vtáčnikom, kde sme prehrali 2:3. Následne sme zvládli stretnutia proti Dežericiam a Nedanovciam sme vsietili dokonca šesť gólov. Uplynulý víkend sa nám podarilo zdolať Bánovce nad Bebravou v pomere 2:1, takže na ligový kolotoč sme prichystaní. Plán máme stále rovnaký. Chceme hrať futbal v prvom rade pre diváka a skončiť čo najvyššie. Myslím, že do tretieho miesta by to bol i splnený cieľ,“ uzatvára Peter Doležaj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: