Správy

Jesenní majstri – V. liga juh (5. časť)

Marián Červenka|27. feb 2020 o 17:00

ŠK Šoporňa

(Zdroj: FUTBALNET, Autor: FUTBALNET)

Zimnú prestávku naprieč súťažami ZsFZ vyplníme osemdielnou sériou článkov, ktoré budú mapovať všetkých jesenných mužských majstrov na západnom Slovensku. Momentálne sa nachádzame v druhej polovici a tá patrí najlepším celkom z piatej ligy. Po západnej časti sa vyberieme na juh, kde vedie tabuľku ŠK Šoporňa.

Futbalový klub z pomerne ľudnatej obce patrí dlhé obdobie k stabilným účastníkom V. ligy juh. ŠK Šoporňa sa ale zväčša pohybovala v pokojných vodách stredu tabuľky a boj o titul je v súťažnom ročníku 2019/2020 pre zainteresovaných príjemnou zmenou. „Som rád, že hráči pracovali na jeseň zodpovedne a najmä v ťažkých momentoch ukázali charakter a dokázali sa zdvihnúť. Ak sa bavíme o tabuľke, nikdy sme si nedávali žiadne konkrétne ciele. Jediné, čo chceme, je robiť futbal najlepšie, ako vieme, a vytvoriť prostredie a podmienky všetkým chalanom, aby mohli naplniť svoj potenciál,“ uvádza tréner Róbert Scherhaufer. Jeho zverenci majú po štrnástich odohraných kolách na svojom konte 29 bodov za 9 víťazstiev, 2 remízy a 3 prehry. Po bode si za nerozhodný stav zobrali od lídra V. ligy juh Kostolné Kračany a Jelka. Nad sily Šoporne boli celky Topoľníky, Pata a Nový Život. Solídne vyznieva aj celkové skóre 28:12, pričom jesenný majster má spolu s rezervou Šamorína najlepšiu obranu v celej lige, keďže inkasovali iba dvanásť gólov. „Drvivá väčšina stretnutí v súťaži bola v našej réžii, záležalo iba na nás, či dokážeme využiť prevahu. Niekedy sa to podarilo, niekedy nie. Pri pohľade na bilanciu si myslím, že tie čísla sú spravodlivé. V našom tíme je veľa hráčov, ktorí majú schopnosti rozhodnúť zápas a podávať výkony nad úroveň ligy. Kvalitných duelov bolo z našej strany viacero. Naopak, nevydaril sa nám ten s Patou, kde sme boli ďaleko od optimálnej hry,“ hovorí stále iba 28-ročný kormidelník, ktorý nastúpil na lavičku Šoporne pred minuloročnou jarnou časťou.

Scherhaufer (vpravo) má cenné hráčske skúsenosti z druhej ligy
Scherhaufer (vpravo) má cenné hráčske skúsenosti z druhej ligy (Zdroj: MY Nitra, Autor: Adam Ferenc)

Niekdajší futbalista Serede nechcel priveľmi konkretizovať stretnutia v rámci zimnej prípravy, no poodhalil iné informácie ohľadom svojho mužstva: „Z kádra odišiel Ondrej Penciak a prišiel Lukáš Vaško zo Šintavy. Priestor ďalej dostávajú v mužstve aj chlapci z dorastu. Zimná príprava prebieha podľa plánu, využívame umelú trávu v Seredi na herné tréningy a rovnako i služby kondičného trénera v telocvični. Teší ma, že hráči chodia vo veľkom počte, pretože aj keď prichádzajú choroby či zranenia, stále vieme na to zareagovať, čo je dôležité.“ Šoporňu čaká náročná jar, pričom o majstrovi V. ligy juh sa môže pokojne súperiť až do posledného kola. Druhé Veľké Blahovo a tretia Pata sú len v tesnom závese a rozostup medzi týmito celkami je iba jednobodový. Posledné slovo ale rozhodne nepovedali ani Kostolné Kračany a Nový Život, pretože v ich prípade je strata päť a šesť bodov. „Ako tréner sa pozerám iba na svoje mužstvo a na progres svojich hráčov. Nevenujem špeciálnu pozornosť ostatným tímom. Naším cieľom je herne nadviazať na jesennú časť a pokračovať v zlepšovaní sa. Ak nám to prinesie aj dobré výsledky,  je to len odmena a motivácia do našej práce,“ uzatvára Scherhaufer.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: