NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

Žreb Ligy majstrov bude 27. októbra: Súpera spozná Mimel Lučenec aj duo Doša - Hudaček

Matej Kubove Kubove|13. okt 2020 o 17:55

Futsalová Liga majstrov sa bude v sezóne 2020/21 hrať novým formátom, o čom sme už informovali. Teraz UEFA potvrdila dátum žrebu Preliminary round, ten sa uskutoční 27. októbra o 13:30. V tejto fáze začne aj slovenský zástupca Mimel Lučenec.


Všetky kvalifikované tímy budú súčasťou "veľkého pavúka" a postupne sa bude hrať vyraďovačka na jedno stretnutie bez odvety. Osem najlepších tímov bude súčasťou finálového turnaja, ktorý by sa mal uskutočniť v apríli alebo máji, presný dátum zatiaľ nebol stanovený. UEFA sa rozhodla pre zmeny kvôli súčasnej situácii ohľadom koronavírusu v Európe. Zmenami sa snaží zmierniť riziko, zároveň dať klubom viac času a priestoru na prípravu samotného cestovania na zápasy i čas, aby sa tímy mohli dôkladne pripraviť na svojich súperov.

Úvodné kolo, tzv. Preliminary round je na programe od 25. do 29. novembra 2020. Do ďalšej fázy postúpi 32 tímov, hrať sa bude medzi 12. - 17. januárom 2021. Osemfinále sa uskutoční od 16. do 21. februára 2021. Finálový turnaj ôsmich najlepších (štvrťfinále, semifinále, finále) ešte nemá presný dátum, ako sme vyššie spomenuli.

Slovenským zástupcom v pohárovej Európe je Mimel Lučenec. Ten začne v Preliminary round, kde bude štartovať 46 najhoršie nasadených tímov z celkového počtu 55 účastníkov Ligy majstrov 2020/21. Zo spomínaných 46 tímov postúpi do ďalšej fázy 23 mužstiev a doplní ich 9 najlepšie nasadených, ktoré teda v Preliminary nehrajú, čím sa dostávame na číslo 32. Tu už začína klasický "pavúk". Z 32 ostane 16, následne 8 a práve osem najlepších sa stretne na finálovom turnaji, kde sa hrá štvrťfinále, semifinále a finále. Tiež na jeden zápas.

Dátum žrebu Preliminary round ešte nebol zverejnený. UEFA ale informuje, že to bude najneskôr 28. októbra. O tom, kto bude hrať z každej dvojice doma sa bude rozhodovať dosť náročným kľúčom. UEFA bude brať do úvahy množstvo faktorov počnúc napríklad tým, či by cestovanie z jednej krajiny do druhej neznamenalo karanténu alebo ohrozenie zdravia hráčov. Všetky tímy zároveň musia striktne dodržiavať protokol UEFA a okrem iného sa podrobiť testom na COVID-19.

Sedem nasadených tímov

FC Barcelona (ESP) - víťaz Ligy majstrov 2019/20
Inter FS (ESP)
Sporting CP (POR)
Kairat Almaty (KAZ)
Benfica (POR)
KPRF (RUS)
TTG-Ugra (RUS)
Aktobe (KAZ)
Dobovec (SVN)

Preliminary round

Pesaro (ITA)
Kherson (UKR)
Record Bielsko-Biała (POL)
FK Chrudim (CZE) -
Martin Doša
Vytis (LTU)
Leo Futsal Club (ARM)
Araz Naxçivan (AZE)

Olmissum (CRO)
Berettyóújfalu (HUN)
Futsal Team Charleroi (BEL)
Viten Orsha (BLR)
Luxol St Andrews (MLT)
Mimel Lučenec (SVK)
Crvena zvezda (SRB)
Hovocubo (NED)
Hohenstein-Ernstthal (GER) -
Marko Hudaček
Shkupi 1927 (MKD)

United Galati (ROU)
Futsal Minerva (SUI)
FC Salines (BIH)
Omonia Nicosia (CYP)
FC Prishtina (KOS)
London Helvecia (ENG)
ACCS Asnières Villeneuve 92 (FRA)
Futsal Gentofte (DEN)
Tbilisi State University (GEO)
Allstars Wiener Neustadt (AUT)
Hammarby (SWE)
Petro-w (LVA)
SMS Vimsi (EST)
Akaa (FIN)
KMF Titograd (MNE)
Lynx FC (GIB)
AEK Futsal Club (GRE)
KF Tirana (ALB)
Piyalepaşa (TUR)
Utleira Idrettslag (NOR)
Dolphins Ashdod (ISR)
Differdange (LUX)
Blue Magic FC Dublin (IRL)
Cherno More Vara (BUL)
PYF Saltires (SCO)
Swansea University (WAL)
FC Encamp (AND)
FC Fiorentino (SMR)
Rosario Futsal Club (NIR)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: