NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

Mimel Lučenec si doma poradil s Levicami, Komárno pri premiére získalo bod

Matej Kubove Kubove|26. sep 2020 o 09:00

V piatok odštartovala dvomi zápasmi nová sezóna Varta futsal ligy. Mimel Lučenec na domácej palubovke nezaváhal proti Leviciam a nováčik Futsal Team Komárno remizoval proti MŠK MAYERSON Nové Zámky.



Mimel Lučenec v prvom stretnutí novej sezóny Varta futsal ligy privítal na domácej palubovke Levice. Už v tretej minúte otvoril skóre Daniel Čeřovský, keď si krásne vychutnal brankára súpera. Golový účet v novom drese si vo veľkých šanciach neotvorili Martin Smeřička a ani Matúš Kyjovský. Druhý menovaný po nezištnej prihrávke Grciča ani na dvakrát neprestrelil hráčov Levíc. Hostia sa dostávali do nebezpečných príležitostí v prvom polčase ojedinele. Iba 250 divákov sa druhýkrát tešilo v 17. minúte. Čo nevyšlo Smeřičkovi po rohovom kope napravil Rafael Durval presnou strelou k žrdi. Martin Smeřička síce svoje šance nepremieňal, lenže bol na začiatku nebezpečných útokov Lučenca. Práve on získal loptu pri gólovej strele Matúša Kyjovského a keď Daniel Čeřovský svojim druhým presným zásahom v stretnutí zvýšil už na 4:0, zdalo sa, že je vymaľované do polčasu. 

Po zmene strán trafil Grcič konštrukciu bránky, následne však Rafael Durval nachytal nepripravenú päticu Levíc pri štandardnej situácii. Čeřovský však stratil loptu. Výborne ju potiahol cez celé ihrisko Marek Gajdács a skóroval. V závere sa dvakrát presadil Martin Smeřička a Rafael Durval zaknihoval prvý hattrick nového ročníka. Posledné slovo síce mal po veľkej chybe Róberta Greška hosťujúci Matúš Budovec, lenže ten už len kozmeticky upravil konečný výsledok.

Partneri klubu MIMEL Lučenec



Komárno ako nováčik herne vôbec nesklamalo a s bodom môže byť spokojné. Už v tretej minúte otvoril po signále pri štandardke skóre hosťujúci Patrik Vašek, avšak už o niekoľko sekúnd neskôr vyrovnával Denis Krajčír. Do polčasu navyše Peter Nguyen Cong dostal Komárno do vedenia. Domáci mali šance aj v ďalšom priebehu hry, takisto hostia. Vyrovnával Richard Marík, keď jeho strela prepadla za Jurčinu. Následne Marcel Marík v dobrej šanci neuspel, no počas 31. minúty už dostal Nové Zámky do vedenia. Posledné slovo mal kapitán Tomáš Oršolík. V 40. minúte vyrovnával a pri následne powerplay Novozámčanov v poslednej sekunde netrafil prázdnu bránku.







Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: