NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

Začali s rešpektom, skončili s bodom: V Komárne si vstup do Varta futsal ligy pochvaľujú

Matej Kubove Kubove|27. sep 2020 o 07:05

Futsal Team Komárno debutoval vo Varta futsal lige. Na domácej palubovke privítal MŠK MAYERSON Nové Zámky a dokázal získať bod po remíze 3:3.

Dokonca mohol uchmatnúť aj všetky tri, pretože v úplnom závere kapitán Tomáš Oršolík najskôr vyrovnal a pri následnej powerplay hostí zároveň s finálnym klaksónom len tesne minul priestor troch žrdí. Nerozhodný výsledok však považoval za spravodlivý aj tréner Ladislav Németh: "Nám prakticky vyšlo to, čo som očakával. Hrali sme tímovo, sústredene a aj keď sme sa nevyhli drobným zaváhaniam, považujem náš historický vstup do súťaže za úspešný. Som spokojný s výsledkom a aj našou hrou, aj naďalej ideme od zápasu do zápasu. Rád by som pogratuloval aj Novým Zámkom za skvelú hru, boli výborným protivníkom a myslím, že remíza je celkom spravodlivá," hodnotil duel.

Peter Nguyen Cong bol po Krajčírovi druhým strelcom Komárna: "Bol to náš prvý zápas v najvyššej súťaži, takže zo začiatku bol cítiť rešpekt z našej strany, ale postupne sme sa dostali do hry a začali si to aj užívať," priznáva. Napriek tomu práve on upravoval skóre na 2:1. Následne Novozámčania výsledok priebežne otočili, ale posledné slovo mal spomínaný Oršolík.

"Potešilo ma, že každý, kto nastúpil, dal do toho srdce a bojovali sme jeden za druhého. Tak by to malo vyzerať. Na prvý náš zápas to vôbec nebolo zlé a verím, že postupom času sa budeme aj viac zohrávať a bude to ešte lepšie. Bod berieme a ideme ďalej," doplnil Nguyen Cong. Na južnom Slovensku by radi videli čo najviac zaplnenú halu: "Teší nás, že nás prišlo podporiť do hľadiska pomerne dosť fanúšikov, za čo im ďakujeme a myslím si, že neboli sklamaní," dodal tréner Ladislav Németh.

Futsal Team Komárno a MŠK MAYERSON Nové Zámky si po jedinej remíze prvého kola podelili štvrté a piate miesto. Nováčik sa v druhom kole predstaví netradične vo štvrtok (1.10. o 19:30) na palubovke Levíc. Stretnutie vysiela naživo huste.tv.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: