Aktuality

SÚPEROVI PONÚKLI NÁVOD NA DEFENZÍVU

Ján Miroľa|7. okt 2020 o 00:00

FK Drienov – Inter Roma Ostrovany 5:0. Jednoznačný výsledok sa zrodil v zápase 9. kola siedmej ligy. No všetko mohlo byť aj inak. Rovnako o autorovi hetriku Miroslavovi Sivákovi sa nedá písať len „jednofarebne“. Viac v nasledujúcich riadkoch...

Úvodná štvrťhodina nepriniesla nič, čo by malo byť zaznamenané v oficiálnom zápise. V 16. minúte prišila prvá situácia, ktorá takpovediac naplno zamestnala píšťalku hlavného rozhodcu Dušana Andrejka. Hosťujúci František Dužda fauloval v pokutovom území a skúsený arbiter nariadil proti jeho mužstvu pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil kapitán Miroslav Sivák. Lenže, poslal ju po zemi vedľa a z domácej radosti nebolo nič. Tá sa dostavila až osem minút pred prestávkou a viac gólov v prvom polčase nepadlo. Ďalšie štyri potom v druhom polčase – až po konečných 5:0.

„Keby boli hráči Ostrovian premenili ich dve úvodné šance, bolo by 0:2 a pred nami veľmi náročná úloha. No nestalo sa a dokonca v ďalšom priebehu nám to trocha uľahčili. Vypustili medzihru, hrali piati vpredu, piati vzadu, na čo bolo pri našom bránení účinnou protizbraňou pokrytie každého jednotlivca,“dal sa počuť tréner Drienova Miroslav Longauer.

Toľko k obrazu hry – a opýtali sme sa aj na ústrednú postavu domáceho tímu Miroslava Siváka. Už sme sa nebavili o zahodenej penalte, tú zahodia aj hviezdy svetového formátu. Ale o iných súvislostiach... Spomenutý hráč je s pätnástimi gólmi druhým najlepším strelcom súťaže. Mohol by ich mať na konte aj viac, no problémom je v jeho prípade kondícia. „Žiaľ, netrénuje, chodí iba na zápasy. Fyzičku na deväťdesiat minút nemá, čo je veľká škoda pre neho aj pre celé mužstvo,“ dodal M. Longauer.

Zo zápisu:

FK Drienov – Inter Roma Ostrovany 5:0 (1:0), góly: Miroslav Sivák 3, Igor Pohlodko, Samuel Klajber.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: