Aktuality

DÁŽĎ POKROPIL PREMIÉRU

Ján Miroľa|26. aug 2020 o 00:00

Druhý polčas pod kvapkami dažďa

Včera sme čo-to popísali o zápasoch prvého kola 8. A ligy ObFZ Prešov, dnes sa pozrieme, ako to v premiére vyzeralo v 8. B lige. Aj tu jedno stretnutie neodohrali a to Jakubova Voľa vs. Krásna Lúka. V ostatných štyroch sa niektoré výsledky podobali, v dvoch sme zaznamenali gólovú úrodu, v dvoch tradičné futbalové rezultáty. Padlo v nich spolu trinásť gólov.

Dvakrát boli úspešní hostia. Svinia v Ruskej Novej Vsi (4:0) a Drienovská Nová Ves v Polome (4:1). Remízu 1:1 videli fanúšikovia v Lipanoch, kde domáca rezerva hrala s Krivanmi. Rovnakým pomerom gólov sa skončilo aj meranie síl v Haniske, kde sa predstavili Jarovnice. O tomto súboji si povieme trocha viac.

Na ihrisku pod známym kopcom, na ktorom stojí pamätník sedliackeho povstania z roku 1831, bolo rozhodnuté už po prvom polčase. V druhom si už lopta cestu do siete nenašla a ani počasie už futbalu vonkoncom neprialo. „Začalo pršať, miestami to bol až nepríjemný hustý lejak, hráčom sa nehralo ľahko a tým pádom trocha utrpela aj kvalita výkonov na obidvoch stranách,“ hovoril prezident FK Furča Haniska Rudolf Hudák. Zmienil sa aj o obidvoch góloch. „Ako prví sa v koncovke presadili v 26. minúte hostia, zásluhou Jaroslava Ferka, ktorý využil nájazd na nášho brankára Pavla Ondrejíčka po tom, čo mu spoluhráči presne načasovali prihrávku z ľavej strany za obranu. Vyrovnanie zariadil päť minút pred prestávkou Tomáš Rešetár.“

Na margo súpera z Jarovníc uviedol: „Predstavil ako konsolidované mužstvo. Jeho hráči vynikali behavosťou, technikou a na začiatku mali častejšie loptu na svojich kopačkách. Po výmene strán sa hra prelievala z jednej strany na druhú, obe mužstvá si vypracovali aj nejaké šance, tie ale ostali nevyužité. Deľba bodov je spravodlivá, hráči pristúpili k zápasu zodpovedne. Rovnako rozhodca Jozef Babjak, o dianí na trávniku mal prehľad od prvej do poslednej minúty,“ poznamenal R. Hudák, ktorý pred touto sezónou svojím podpisom na príslušných listinách „odobril“ niektoré pohyby v kádri FK Furča – príchody: Pavla Ondrejíčka z Drienova, Dávida Kočiška z Kokošovviec, Patrika Vardžíka a Damiána Barana z Kendíc. Odchody: Daniela Šutka do Malého Šariša, Dáriusa Macka do Krivian a Jakuba Beliša, ktorý ukončil hosťovanie v Haniske.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: