Uznesenia odborných komisií

Úradná správa ObFZ Košice - okolie č.15

Jakub Eperješi|14. nov 2019 o 00:00

Úradná správa ObFZ Košice – okolie

14.11.2019


SEKRETARIÁT

1. Upozorňuje kluby I. triedy a II. triedy o povinnosti vkladať videozáznam stretnutia na futbalnet do 48 hodín po skončení stretnutia.

2. Upozorňuje kluby na možnosť čerpania dotácie 15% zo Zákona o športe v podobe kreditov je možné cez E-shop SFZ. Na jedno mládežnícke družstvo pripadá 628,10 € a kredity sú už pridelené jednotlivým klubom.

3. Oznamuje, že Riadna konferencia ObFZ sa uskutoční dňa 19.12.2019.


MATRIKA

1. Informuje kluby, že pri žiadosti o registračný preukaz je potrebné vždy aktualizovať fotografiu hráča. 

2. Informuje kluby, že prvotná registrácia je možná od 6. roku života hráča. Žiadosť o registráciu osoby mladšej ako 6 rokov bude zamietnutá. 


ŠPORTOVO TECHNICKÁ KOMISIA

1. ŠTK ObFZ upozorňuje kluby na bod 6h v rozpise súťaží: 

Domáce FK v I. triede a II. triede (II. trieda od 1.1.2019 vkladanie aj na server futbalnet) dospelých sú povinné zabezpečiť videozáznam pre prípadné posúdenie výkonu rozhodcu v prípade námietok voči jeho výkonu, a tiež v rámci propagácie futbalu majú povinnosť vkladať videozáznamy zo svojich stretnutí na futbalnet na web stránke futbalnet.sk.

2. ŠTK ObFZ upozorňuje kluby, že jedna osoba môže v stretnutí vykonávať iba jednu funkciu.

3. ŠTK ObFZ žiada hráča Spišák Frederik 1280119 (Dvorníky – Včeláre a VM – Pecha Peter o podrobné písomné stanovisko k stretnutiu stretnutia 11.kola, I. triedy dorast: Dvorníky-Včeláre – Valaliky.


Proti rozhodnutiam ŠTK ObFZ je možné odvolať sa do 14 dní.


KOMISIA ROZHODCOV 

1. Poplatok za neskoré ospravedlňovanie sa, 3eura: KR upozorňuje, že poplatok je nutné uhradiť ihneď s ospravedlnenkou. V prípade nevyplatenia poplatku nebude dotyčnému zaslaná výplata za príslušný mesiac.

2. KR oznamuje FK, že podnety na KR budú akceptované výhradne formou „Podania na komisiu” v systéme ISSF. V prípade námietky musí byť uvedená presná minutáž a popis namietanej situácie. ,

3. KR nariaďuje DZ aby v majstrovských stretnutiach kontrolovali používanie predpísaného spoločenského oblečenia u R. Prípadné nedostatky uvádzať v správe PR. 

4. KR upozorňuje R, aby v Zápise o stretnutí, uvádzali dôvody napomínaní a vylúčení hráčov, v súlade s aktualizovanými pravidlami futbalu.

5. KR upozorňuje R a DZ, aby v prípade neprístojností, hrubého nešportového správania, inzultácie a v iných podobných prípadoch, formou podania na komisie (DK, KR), popísali problémové situácie. Podanie na komisie sú povinné predložiť všetky delegované osoby z predmetného stretnutia a to bez vyzvania do 48 hodín po ukončení stretnutia. 


DISCIPLINÁRNA KOMISIA

DK ObFZ mení trest z nepodmienečného na podmienečný hráčovi podľa DP 41/2:

Smakala Patrik 1326298 + 5€ (Ťahanovce) 1 týždeň do 30.06.2020,


DK ObFZ pokračuje v disciplinárnom konaní voči lekátovi p. Bartko Gabriel 1417194 (Veľká Ida), menovanému ponecháva predbežné ochranné opatrenie spočívajúce v pozastavení výkonu funkcie podľa čl.43/1,2a,4 od 28.10.2019 a zároveň menovaného opätovne žiada o podrobné písomné stanovisko k svojmu HNS a vykázaniu z lavičky v stretnutí I. triedy: Veľká Ida – Paňovce.


Odvolanie proti rozhodnutiu komisie (okrem rozhodnutí podľa čl. 37/3, 5 alebo 8 DP), sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ, v lehote do 7 dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie (čl. 84 ods. 1 DP).

Súvisiaci obsah