Sekretariát ObFZ

Slávnostné vyhlásenie najlepšej jedenástky roka 2018 - I.triedy dospelých ObFZ Košice - okolie

Jakub Eperješi|12. feb 2019 o 00:00

Jedenástka roka 2018 ObFZ KEO

       V piatok podvečer 8.2.2019 sme v Kechneci dekorovali najlepšiu jedenástku mužov I.triedy ObFZ Košice - okolie. Oblastný futbalový zväz organizoval túto kultúrno-športovú udalosť po piaty krát v takomto formáte.


       Na anketových lístkoch tých najpovolanejších – trénerov sme našli niekoľko desiatok hráčov, ktorí sa počas uplynulého roka predstavili na trávnikoch v jarnej aj jesennej časti najvyššej okresnej futbalovej súťaži. Predsa len ich najviac zaujal dvadsať gólový strelec Filip Sokol z celku lídra súťaže – Kysaku. Kormidelníci mu dali 13 hlasov. Pre zaradenie do Jedenástky bolo potrebné dostať päť hlasov. V elitnej spoločnosti hráčov nášho oblastného zväzu majú zastúpenie hráči šiestich klubov, pričom najviac štyroch hráčov majú Dvorníky - Včeláre, dvoch Kysak, Nová Polhora a po jednom Byster, Svinica a Vyšná Myšľa. 


Rozostavenie 3 – 4 – 3

                                        Fedor

             Csákó               Eperejši              Olejár 

Durbák              Karafa                 Gajdoš              Rohal

            Kónya                 Sokol                 Rohály


       Hneď za víťaznou Jedenástkou roka 2018 povedzme, že vyvolenými sa stali podľa mienky zainteresovaných najlepší z najlepších. Dobre, že tak robíme aj v našom Oblastnom futbalovom zväze, lebo i takouto formou už piaty krát po sebe zviditeľňujeme výsledky našej snahy a úsilia. 

       Kto postúpil medzi vyvolených? Filip Sokol (Kysak) sa stal celkovým víťazom s 13 hlasmi a neoficiálne aj hráčom I. triedy uplynulého roka. Iba o dva hlasy menej - teda 11 hlasov získal David Rohal (Nová Polhora), Norbert Fedor (Dvorníky - Včeláre) 8, Ľubomír Gajdoš (Nová Polhora) 7, Ján Eperješi (Dvorníky - Včeláre), Ladislav Kónya (Dvorníky - Včeláre), Miroslav Olejár (Kysak), Martin Karafa (Vyšná Myšľa) 6 a po 5 hlasov sa ušlo triu Jakubovi Csákóvi (Byster), Tomášovi Durbákovi (Svinica) a Floriánovi Rohálymu (Dvorníky - Včeláre).

Najlepšie tipujúci tréner

       Z trénerov ukázal najlepší prehľad tréner Košických Oľšan pán Marián Kéda, keď správne tipoval osem hráčov aktuálnej Jedenástky roka 2018. 


Pozrime sa teraz na to - aké zostavy si vybrali oslovení tréneri, alebo samotné kluby prostredníctvom svojich funkcionárov:

Marián Kéda (OFK Košické Oľšany): Fedor - Minárík, Olejár, Koper, Dulina - Csákó, Karafa, Eperješi - Sokol, Kónya, Rohály

Dušan Pollák (TJ Dvorníky - Včeláre): Fedor - Karafa, Rohal, Novák, Sakala - Sokol, Eperješi, Lukáč - Durbák, Gajdoš, Belenyesi

Stanislav Izakovič (FK Stavmont Kysak): Fedor - Minárik, Olejár, F. Gedra - Gajdoš, Dulina, Rohal, Durbák, Csákó - Sokol, Kónya

Ján Novák (TJ Štart Svinica): Fedor - Dulina, Karafa, Olejár, Baláž - Minárik, Rybár, Rohály, Durbák - Sokol, Kónya

FK FC Nová Polhora: Lukáč - D. Gedra, Olejár, Eperješi - Behun, R. Ojco, Rohal, Madar, Rohály - Gajdoš, Sokol

KŠK Rozhanovce: Fedor - D. Gedra, Olejár, Minárik - Rohal, Dulina, Tereščík, Csákó, Behun - Gajdoš, Sokol

TJ Cemenár Turňa nad Bodvou: Lukáč - Kováč, Eperješi, Petro, Gregorovič - Rohal, Sokol, Karafa, Horváth - Gajdoš, Rohály

FK Vyšná Myšľa: Fedor - Grega, Capko, Tokár - Rohal, Eperješi, Pastor, Karata, Tereščík - Sokol, Kónya

TJ Mokrance: Fedor - Jusko, Baláž, Kis, Eperješi - Durbák, Sokol, F, Rybár, R. Rybár - Kónya, Takács

Jozef Takáč (FK FC Valaliky): Lukáč - Hudák, Vraňo, Koper, Strassburger - Rohal, Durbák, Tobák, Karafa - Sokol, Gajdoš

Jozef Horváth (TJ Mladosť Sady nad Torysou časť Byster): Lukáč - Rohal, Olejár, Koper, D. Gedra - Behun, Tereščík, Csákó, Vojvoda - Sokol, R. Rybár

Martin Dzurilla (TJ Tatran Jasov): Fedor - D. Dzúrik, D. Žiga, Jurko - Rohal, Kónya, F. Rybár, Šaňa - Sopko, Balog, Grulyo

FC Zdoba: Lukáč - Koper, Nedbal, Obšitoš, Vojvoda - Rohal, Behun, Csákó, Horňák - Durbák, Gajdoš

TJ Družstevník Paňovce: Lukáč - Malata, Šimčák, D. Žiga, Novák - Varga, Rohal, R. Ujco, Koneval - Sokol, Kónya

Kanonier mušku nestratil

       Kanonierom I. triedy sa stal Marek Mackanič, ktorý vyrástol v Bidoviach. Jeho dobrou vlastnosťou je, že má chuť strielať góly. Tie síce dávajú aj iní futbalisti, ale nie až s takou úspešnou koncovkou ako to dokazuje práve on.

       V ročníku 2017/2018 nastúpil v 25 zápasoch, odohral 2235 minút a strelil 26 gólov, pričom v desiatich dueloch vyšiel strelecky naprázdno. Jeho smoliarkymi súpermi boli TJ Mokrance a FK Vyšná Myšľa, naopak, gólovo mu vyšiel hneď zápas 2. kola, keď vonku v súboji s celkom Dvorníky - Včeláre prekonal brankára styrikrát. Dvakráť dosiahol hattrick - a to v 8. kole v Turni nad Bodvou a hneď v nasledujúcom zápase v Jasove. Okrem strelených gólov videl i tri žlté karty.

Žiga streleckým objavom

       Streleckým talentom v kategórii mládeže sa v ročníku 2017/2018 stal žiak TJ Tatran Jasov Diego Július Žiga. V majstrovskej súťaži v I. triede vo svojej kategórii odohral 17 zápasov, presne 12007 minút a nastrieľal v nich 64 gólov. Strelecky sa mu darilo najviac v 15. kole doma so Ždaňou, ktorej sieť rozvlnil 14-krát a na ihrisku toho istého súpera v 4. kole dal desať. Naopak, naprázdno vyšiel v 6. kole v Períne. Popri streleckej úrode videl dve žlté karty a jednu červenú v posledom zápase sezóny vo finále o majstra okresu, v ktorom druhý raz v ročníku nedal gól.

Ivan s jasnou obhajobou

 Rozhodcovia sú súčasťou hry. A tak je dobré, že nezabúdame na nich ani pri vyhlasovaní výsledkov ankety futbalovej Jedenástky roka. V tej našej obhájil vlanajšie prvenstvo Radovan Ivan. Stal sa víťazom s 13 bodovým náskokom pred P. Havrilom a pred tretím Mamajom má k dobru až 15 bodov. Víťazný Ivan dostal navyššie ocenenie až od šiestich FK za čo získal 18 bodov. A k nim pridal ďalších šesť bodov za druhé najlepšie hodnotenie. Iba z piatich klubov nedostal umiestnenie medzi troma najlepšími.

       Možno povedať, že Ivan nielen obhájil vlaňajšie spoločné prvestvo s Veberom, ale ale tentoraz získal túto poctu sám a aj z historického pohľadu je zatiaľ najlepšim mužom s píšťalkou. Ako vlani, tak aj terazm získal 24 hlasov, ale toho roku má o jednu najvyššiu priečku viac než v uplynulej majstrovskej sezóne. Podľa klubových hodnotení tri získané body znamenali najhodnotnejší výkon, dva boli za druhé a jeden za tretie poradie. Na základe týchto ocenení konečný rebríček vyzerý takto:

1. Ivan       24b

2. Havrila   11

3. Mamaj    9

4. Tóth        8

5. Veber      7

6. Kendi      5

7. Pužér      4

8-10. Bajzík, Pohanka, Šimek   3

11-13. Brostl, Hegeduš, Kuzma   2

14. Jároši   1

       Počas roka 2018 arbiter Ivan rozhodoval 18 zápasov v seniorských súťažiach - z nich 15 stretnutí v I. a tri v II. triede. Udelil 29 žltých kariet, 1 červenú po druhej žltej a jednu červenú priamo.      

Naším objavom Fekete

Rozhodcovským objavom a talentom roka 2018 sa stal Peter Fekete. S kariérou začal v jesennej časti sezóny 2016/2017. Premiéru mal v stretnutí I. triedy dorastu Ruskov - Vyšná Myšľa 3. septembra 2016 a v nasledujúcom roku 2. apríla rozhodoval v II. triede seniorov zápas Kalša "B" - Kecerovce. Na jar v roku 2018 dostal 36 stretnutí a v jeseni 47, čiže spolu 82. Z toho počtu mal 17 delegácii na zápasy prípraviek, 29 žiackych, 9 dorasteneckých a 27 seniorských stretnutí. Z nich dvakrát bol hlavný v I. triede, raz v II. triede a tiež raz v pohári.

Naše prvé jubileum

       Ako by to bolo iba včera. Avšak tých päť rokov uletelo veľmi rýchlo, takže oslavujeme aj prvé malé jubileum - 5. výročie vzniku našej Jedenástky roka. S najlepším pocitom na uplynulé sezóny spomíname aj tohtoročný laureát, stredopoliar Tomáš Durbák zo Svinice. Podaril sa mu naozaj pekný kúsok, veď s výnimkou prvého ročníka sa ocitol v nasledujúcich štyroch rokoch vo všetkých ostatných najcennejších zostavách. To svedčí len o tom, že si celé toto obdobie udržal dobrú výkonnosť. Iba o jednu palmu menej má Filip Sokol z Kysaku. On však po prvých dvoch jedenástkach absentoval v ďalších dvoch, ale teraz znovu najavo, že po dobrých výkonoch je tu opäť medzi nami.



Prvý ročník za rok 2014 v Haniske

Vinter Gabriel (Perín) – Kopas Slavomír (Bidovce), Vasiľ Pavol (Bidovce), Tóth Radoslav (K. Oľšany) – Plichta Gabriel (Perín), Gyongyosi Zdenko (Trstené p. H.), Slatina Erik (V. Ida), Majoroš Patrik (Kechnec) – Koribanič Michal (Perín), Pačinda Imrich (Valaliky), Sokol Filip (Kysak)

Najlepší rozhodca – Petraššovitš Mário 

Za rok 2015 v Haniske

Štefánik Juraj (K. Oľšany) – Minárik Pavol (K. Oľšany), Tóth Radoslav (K. Oľšany), Capko Michal (Valaliky) – Lalkovič Erik (Kechnec), Durbák Tomáš (Svinica), Sučák René (K. Oľšany), Buzoga Dominik (Valaliky) – Lackaň Ľubomír (Paňovce), Tobák Dionýz (Kechnec), Sokol Filip (Kysak)

Najlepší rozhodca – Petraššovitš Mário 

Za rok 2016 v Blažiciach

Petruška Roman (N. Polhora) – Minárik Pavol (K. Oľšany), Malata Dávid (K. Oľšany), Rohal David (N. Polhora) – Džurban Daniel (K. Oľšany), Magáč Tomáš (Bidovce), Ujco Roman (Paňovce), Majoroš Patrik (Seňa) – Durbák Tomáš (Svinica), Čigaš Ondrej (Ždaňa), Dzúrik Samuel (Jasov)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan 

Za rok 2017 v Kalši

Lukáč Michal (N. Polhora) – Surgent Erik (Budimír), Malada Dávid (K. Oľšany), Kvaka Daniel (Kysak), Vilner Ondrej (N. Polhora) – Džurban Daniel (K. Oľšany), Toporčák Štefan (N. Polhora), Magáč Tomáš ( Budimír) – Durbák Tomáš (Svinica), Mackanič Marek (Bidovce), Grulyo Rajmund (Dvorníky – Včeláre)

Najlepší rozhodca – Ivan Radovan, Veber Jozef

Súvisiaci obsah