Matričná komisia

Úradná správa MaK ObFZ č.: 1 zo dňa 20. februára 2018

Marián Valko|21. feb 2018 o 00:00

Matričná komisia ObFZ:

U.č.2  Kontrola platnosti registračných preukazov:

MaK ObFZ Topoľčany oznamuje funkcionárom ObFZ Topoľčany, aby si skontrolovali platnosť registračných preukazov hráčov vo všetkých vekových kategóriách !!!

 

 U.č.3  Žiadosť o striedavý štart /ukončenie striedavého štartu/.

Klubový manažér družstva, v ktorom by mal/a hráč/ka štartovať na striedavý štart zadáva žiadosť, hráč musí žiadosť potvrdiť a následne ISSF notifikuje klubového manažéra materského klubu. Po schválení všetkými stranami žiadosť dostáva na odsúhlasenie/zamietnutie tajomník príslušnej ŠTK. Tajomník ŠTK na základe SP SFZ čl.28 a čl.31 musí dbať na princípy a ustanovenia týchto článkov.

Najzákladnejšími princípmi sú tie, aby išlo o súťaže rozdielnych úrovní a aby to bolo minimálne 7 dní pred začiatkom jesennej alebo jarnej časti súťaže, a to tej, ktorá začína skôr. Taktiež je dôležitá informácia, že „na pozadí“ sa tento striedavý štart správa ako matričný úkon, takže v prípade ukončenia striedavého štartu v medziobdobí hráč nemôže zaevidovať iný striedavý štart a ani iný transfer. Tak isto, ak má hráč zaevidovaný napríklad prestup s obmedzením, nemôže ísť v tom istom ročníku na striedavý štart a pod. v zmysle platných noriem SFZ. Nakoľko sú tieto striedavé štarty v kompetencii príslušného riadiaceho orgánu, podľa SP SFZ, tak schvaľovací proces musel byť presmerovaný na tajomníkov ŠTK. Ale keďže tieto striedavé štarty úzko súvisia s klasickými transfermi je nutná kooperácia medzi matrikárom zväzu a tajomníkmi ŠTK. Vo všetkých prípadoch takýchto žiadostí je stanovený zovšeobecnený poplatok 5 EUR.

V prípade, že žiadosť je v súlade s týmito článkami, tajomník ŠTK žiadosť schváli.

 

Žiadosti o prestup amatéra:

Žiadosti o prestup amatéra sa podávajú v registračných obdobiach:

Zimné registračné obdobie:

Od 1.1.2018 do 31.1.2018: prestup bez obmedzenia (klasický prestup)

Od 1.1.2018 do 31.3.2018: prestup s obmedzením (hosťovanie)

Letné registračné obdobie:

Od 1.7.2018 do 31.7.2018: prestup bez obmedzenia (klasický prestup)

Od 1.7.2018 do 30.9.2018: prestup s obmedzením (hosťovanie)

  

Členské poplatky:

a) Vzhľadom na nevyhnutné zavedenie členských poplatkov schválených Konferenciou SFZ z dôvodu tejto povinnosti vyplývajúcej zo zákona 440/2015, Zákon o športe, upozorňujeme FK na to, že je nevyhnutné vygenerovať si pre hráčov, ktorí nastúpia prvýkrát v sezóne na zápas členské príspevky !

b) Odporúčame generovať členské príspevky pri povinnej tvorbe nominácie hráčov do zápisu o stretnutí !

c) V momente vygenerovania členských príspevkov je hráč uvoľnený pre zápis o stretnutí !

d) Pri generovaní vyznačíme iba tých hráčov, ktorí budú uvedení v zápise o stretnutí !

 

 RaPP – článok 15: Zrušenie, zachovanie, obnova a zmena registrácie hráča:

Bod 5): Ak zanikne klub bez právneho nástupcu, alebo ak klub neprihlási družstvo do súťaže, alebo odhlásil družstvo zo súťaže, alebo bolo družstvo vylúčené zo súťaže a hráč tohto družstva nie je oprávnený štartovať za iné družstvo tohto klubu, zaniká aj registrácia a klubová príslušnosť hráča v zaniknutom subjekte alebo klube, ktorý neprihlásil družstvo do súťaže, alebo odhlásil družstvo zo súťaže, alebo ktorého družstvo bolo vylúčené zo súťaže.

V takomto prípade môže nový klub požiadať o registráciu hráča v novom klube podľa článku 12 aj mimo registračného obdobia, okrem obdobia od 1.4. do 30.6. príslušného roku.

                                                               ( M. Valko )

Súvisiaci obsah