Úradné správy KR ObFZ

Úradná správa KR č. 7

Matej Zemko|19. sep 2019 o 00:00

Úradná správa KR č. 7 zo dňa 19.9.2019

KR na podnet ŠTK upozorňuje všetky FK a DO, že ak budú na stretnutie nominovaní hráči so schváleným ostaršením, sú vedúci mužstiev povinní túto skutočnosť oznámiť pred stretnutím R, ktorý to uvedie do ZoS do poznámky. 

KR vykonala pohovor s R Greguš – bez prijatia ďalších opatrení.

KR dôrazne upozorňuje R na kontrolu ZoS o nižšie uvedené body, ktoré boli prezentované na letnom seminári, FK boli za tieto pochybenia riešené na ŠTK, a pri neplnení si poviností bude ŠTK odstupovať R na DK.

Vyplnenie zodpovedných osôb a to hlavný usporiadateľ, hlásateľ, videokameraman.  Nesmie byť uvedená jedna osoba na viac funkcií !!! Tieto funkcie nie sú zlúčiteľné ani  s funkciou trénera, vedúceho mužstva a hráča uvedeného v nominácii na stretnutie.

Skontrolovanie vyplnenia povinných zodpovedných osôb a to hlavný usporiadateľ, tréner,vedúci mužstva, v VI.lige MEVA videokameraman. Nesmie byť uvedená jedna osoba na viac funkcií !!! V žiadnom prípade nesmie tieto funkcie, okrem trénera, vykonávať hráč uvedený v nominácii na stretnutie. Ak zistí R duplicitu funkcií je povinný vyzvať organizátora stretnutia k urobeniu nápravy, v prípade odmietnutia urobiť nápravu zo strany FK je povinný o tom informovať ŠTK formou podania na komisiu z detailu stretnutia.

Do zápisu o stretnutí je možné vyplniť do realizačných tímov a osôb zabezpečujúcich stretnutie len osoby, ktoré sú registrované v systéme ISSF. ŠTK požaduje aby na každom stretnutí v ZoS boli povinne uvedené registrované funkcie: 

1. hlavný usporiadateľ

2. videotechnik (iba v VI.lige MEVA)

3. vedúci mužstva/tímový manažér

4. tréner mužstva


KR na podnet ŠTK vydáva na základe vzniknutej situácie v súťaži IV.liga MŽ U12 usmernenie k plynulému pokračovaniu súťaže. V súťaži sa bude pokračovať vytvorením tlačeného Zápisu o stretnutí (ďalej len TZoS) s čiastočným použitím elektronického Zápisu o stretnutí (ďalej len EZoS) v systéme ISSF. 

Postup pri vytvorení Zápisov o stretnutí:

1. Domáci FK je povinný v zmysle RS 2019/2020 mať k dispozícii tlačivá ZoS (tlačivo sa nachádza na stránke ObFZ na futbalnete v sekcii Futbalové normy/Formuláre,tlačivá/Zápis o stretnutí). Tlačivo je možné vyplniť elektronicky v PC (formát .doc) alebo ručne. Je ho možné stiahnuť aj TU !

2. Domáci ISSF manažér vyplní v EZoS zodpovedné osoby (HÚ) a potom on alebo tímový manažér  vytvorí nomináciu domácich hráčov, ktorých systém akceptuje a vyplní VM D (môže aj ďalšie zodp. osoby).  Zároveň vypíše TZoS aj s uvedením kompletnej nominácie mužstva k zápasu aj zo zodp. osobami.

3. ISSF manažér (resp. tímový manažér) hostí v EZoS vytvorí nomináciu hráčov, ktorých systém akceptuje a vyplní VM H (môže aj ďalšie zodp.osoby). Potom vypíše TZoS aj s uvedením kompletnej nominácie mužstva k zápasu aj
zo zodp. osobami.

4. R v systéme ISSF v EZoS uzavrie obidve nominácie (keď aj nekompletné), vytlačí 2x súpisky a odovzdá ich VM k vykonaniu konfrontácie. Potom skontroluje nominácie v TZoS. Po vykonaní konfrontácie výsledok konfrontácie uvedie v systéme ISSF a priebežne uloží. R v systéme ISSF zápis ponechá priebežne uložený! V TZoS sa VM podpíšu pod nominácie.

5. Konfrontáciu vykonajú VM na základe predložených súpisiek zo systému a RP (alebo vytlačených detailov hráčov).

6. Po ukončení stretnutia R vyplní TZoS (góly, príp. karty) a nechá ho podpísať VM. R stretnutia v prvý pracovný deň po stretnutí pošle (resp. doručí) TZoS na ObFZ. Po stretnutí v systéme ISSF už R žiadne záznamy
nevykonáva.

Z dôvodu urýchlenia konfrontácií sa ŠTK ObFZ obracia na FK so žiadosťou, aby si na stretnutia nosili plastové RP (resp. vytlačili si zo systému ISSF detaily) tých hráčov, ktorých chcú na stretnutie nominovať a systém ich neakceptuje. Za pochopenie ďakujeme.


Ing. Matej Zemko

predseda KR ObFZ Nové Zámky  

Súvisiaci obsah