Do ďalšej nominácie šiesti z nášho výberu

Tomáš Gemza|22. sep 2020 o 14:30

Tradičné medzioblastné turnaje mladších žiakov U12 sa každoročne konajú v máji. Tento rok tomu bolo inak. Karanténne opatrenia v súvislosti s vírusom SARS-CoV-2 odsunuli podujatia až na september.

Turnaj ročníkov 2008, teda fakticky už výberov U13 (kategórie sa menia k 1. júlu každého roka), v rámci ktorého súperili výbery oblastných futbalových zväzov Banská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom, organizoval tentokrát ObFZ Banská Bystrica na štadióne v Selciach, 16. septembra 2020.

Keďže turnaj bol presúvaný a organizovaný realatívne “narýchlo” a tesne po prázdninách, aj výber kádra bol komplikovanejší. Predvýber sa na tréningovom zraze stretol raz v Bzenici. Druhý zraz prekazila karanténa domáceho klubu.Tréneri však zložili nomináciu 16 hráčov, ktorí reprezentovali oblasť okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Hlavný tréner výberu Ján Matonok zložil výber hráčov s ročníkom narodenia 2008 najmä z hráčov FK Pohronie (8), doplnených o dvoch hráčov Banskej Štiavnice, Novej Bane a Trnavej Hory a po jednom hráčovi zo Žarnovice a Prestavĺk.

Turnaju dominoval výber ObFZ Banská Bystrica, aj keď náš výber v stretnutí s ním siahal na remízu. Druhé miesto si vybojoval výber ObFZ Zvolen, tretí skončili naši chlapci.

Dôležitejšie ako samotný výsledok na ihrisku však bolo prvé kolo výberu hráčov do výberu SsFZ, ročník narodenia 2008, pod patronátom trénera mládeže SFZ Jána Štrbu. Vybratí chlapci z tohto medzioblastného turnaja sa 6. októbra 2020 o 10:30 hodine vo Zvolene stretnú s podobným výberom, ktorý vzišiel z turnaja oblastných futbalových zväzov Lučenec, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš. Aj z tohto stretnutia vzíde zúžený výber, fakticky výber Banskobystrického kraja a ten si zahrá s rovnako vytvoreným výberom Žilinského kraja. Z tohto finálového stretnutia vzíde záverečný výber SsFZ ročník narodenia 2008, ktorý bude pokračovať v spoločných aktivitách až do kategórie U15. Z nášho družstva boli do spomenutého výberu vybratí tentokrát šiesti hráči (piati priamo do výberu, jeden v pozícii náhradníka).


Výsledky medzioblastného turnaja 2020:

ObFZ Banská Bystrica - ObFZ Žiar nad Hronom  5 : 4  (3:3)

Góly: Babnič 2, Ondrejka, Fuchs, Palider - Šemoda 2, Demko, Hanzlík

ObFZ Zvolen - ObFZ Žiar nad Hronom  4 : 2  (4:1)

Góly: Šimko, Dianiška, Meňuš, Barančok - Ľupták, Šemoda

ObFZ Zvolen - ObFZ Banská Bystrica  2 : 8  (2:4)

Góly: Ďurica 2 - Grexa 3, Rohár 2, Marek 2, Palider


1. ObFZ Banská Bystrica

2

2

0

0

13:6

6

2. ObFZ Zvolen

2

1

0

1

6:10

3

3. ObFZ Žiar nad Hronom

2

0

0

2

6:9

0

ObFZ Žiar nad Hronom na turnaji reprezentovali:

Patrik Boháč, Denis Demko, Viktor Flímer, Samuel Hanzlík, Aleš Chudoba, Samuel Ľupták, Filip Šemoda, Juraj Terek (všetci FK Pohronie), Aleš Farkaš, Dávid Pastier (obaja FK Sitno Banská Štiavnica), Domink Šály, Martin Zigo (obaja MFK Nová Baňa), Miroslav Ivan, Peter Sopko (obaja TJ Sokol Trnavá Hora), Jakub Lesný (MFK Žarnovica), Dionýz Minich (TJ Prestavlky). Tréner Ján Matonok, asistent trénera Tomáš Gemza.


Počty hráčov jednotlivých FK, navrhnutých do výberu SsFZ U13, ročník narodenia 2008:

FK Pohronie: 5 + 1 náhradník (Viktor Flímer, Samuel Hanzlík, Juraj Terek, Samuel Ľupták, Filip Šemoda, náhradník Aleš Chudoba)

FK Železiarne Podbrezová: 5 + 1 náhradník

Jupie FŠ M. Hamšíka Banská Bystrica: 4 + 1 náhradník

MFK Dukla Banská Bystrica: 3

MFK Zvolen: 1

TJ Družstevník Senohrad: 1

TJ Kriváň: 1

MFK Strojár Krupina: 1 náhradník

MFK Detva: 1 náhradník

Hráčov hodnotili a vyberali: Ján Štrba, Ernest Peterke, Ján Matonok, Roman Radoš, Jozef Dolinský


ObFZ Žiar nad Hronom ďakuje hráčom a trénerom za reprezentáciu a klubom a rodičom hráčov za spoluprácu pri tvorení výberu a dopravovaní hráčov na zrazy a turnaj.


Text a foto: Tomáš Gemza

Súvisiaci obsah