Žiadne bufety. Obmedzenia platia od najvyššej po poslednú súťaž

Ivan Mriška|25. sep 2020 o 10:30

Od 18. septembra až do odvolania platia na Slovensku sprísnené opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu.

BRATISLAVA. V obmedzeniach sú si všetci rovní. Dodržiavať ich musia kluby z Fortuna ligy až po najmenšie dedinské tímy.

Na jednom stretnutí môže byť maximálne 1000 divákov, po novom sa do toho nerátajú hráči a organizátori duelu.

Všetci musia mať počas celého pobytu na štadióne rúško alebo iné prekrytie dýchacích ciest. Výnimkou sú len aktívni futbalisti na ihrisku.

Bufety sú zakázané

Rúška by teda mali mať aj náhradníci, zdravotníci a vedúci mužstva. Výnimku má tréner.

„V prípade hromadných podujatí športového a kultúrneho charakteru nie je možné podávať občerstvenie - bufety s občerstvením, stánky,“ uvádza aktuálny platný manuál hygienických opatrení spojených s pandémiou koronavírusu.

Pri vstupe na štadión sú fanúšikovia povinní vydezinfikovať si ruky s alkoholovou dezinfekciou, ktorá má byť umiestnená pri vstupoch na štadión ako aj v priestoroch hlavnej budovy.

„Organizátor stretnutí musí vykonávať častú dezinfekciu priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek, podláh a predmetov. Hygienické zariadenia musia byť vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami,“ píše sa na korona.gov.sk

Hráči si nesmú podávať ruky

Na viditeľnom mieste musí byť umiestnený oznam s informáciou: ak sa u osoby prejavia príznaky akútneho respiračného ochorenia, je potrebné telefonicky kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára a opustiť miesto hromadného podujatia.

Naďalej platí zákaz podávania rúk medzi divákmi i hráčmi. Tímy spoločne nenastupujú, z útrob štadióna vystúpi najskôr jeden a potom druhý tím.

„Pri príchode a odchode z priestorov hromadného podujatia sa odporúča dodržiavanie rozostupov dva metre medzi osobami. Neplatí to pre osoby žijúce v spoločnej domácnosti, partnerov, osoby vykonávajúce športovú činnosť,“ píše manuál.

Jedno miesto voľné

Odporúča sa sedenie s jedným neobsadeným miestom. Výnimku majú osoby žijúce v jednej domácnosti.

„Povinné je sedenie obecenstva len v každom druhom rade,“ dopĺňa.

Organizátor stretnutia musí byť v každej chvíli schopný preukázať počet osôb aktuálne sa zúčastňujúcich na hromadnom podujatí.

„Všetky použité pomôcky sa po skončení tréningu či zápasu musia vydezinfikovať. Športovci do 18 rokov sú povinní mať a používať výhradne vlastnú nádobu na vodu označenú vlastným menom,“ píše sa v manuáli.

Záznam o športovcoch

Pri striedaní skupín, tímov na rovnakom ihrisku tréneri zabezpečia čas a priestor na dodržanie bezpečnej vzdialenosti meniacich sa športovcov.

Uchovávať sa musí záznam o účasti osôb, zodpovednou je osoba, ktorá vedie športovú činnosť.

„Organizátor musí byť v každej chvíli schopný preukázať počet osôb aktuálne sa zúčastňujúcich na hromadnom podujatí,“ uvádza manuál.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žiadne bufety. Obmedzenia platia od najvyššej po poslednú súťaž