Michal Hudák trafil parádne. Škoda, že tam nebolo viac kamier, vravel (+VIDEO)

Titanilla Bőd|23. sep 2020 o 14:20

Štyridsaťročný stopér sa blysol pekným gólom.

JUR NAD HRONOM. Rukou sa ani nedotkol lopty, k priamemu kopu klusal z druhej polovice ihriska. Ako bola lopta položená, tak sa do nej oprel. „Trafil som to nádherne, priehlavkom. Lopta išla priamo do vinkla, vymietol som pavučinu. Tam by nevošiel už ani špendlík,“ opísal svoj krásny zásah Michal Hudák, obranca z obce Plavé Vozokany.

Skóroval v VI. lige ObFZ Levice na pôde Juru nad Hronom. Jeho mužstvo sa nakoniec tešilo z víťazstva 4:0. „Škoda, že nebolo viac kamier. Ten gól bol najkrajší z toho uhla, kde som stál ja. Aj spoluhráči boli nadšení. Jeden z nich sa chytal za hlavu: Mišo, toto neexistuje!“ dodal 40-ročný stopér.

V mladosti pôsobil v Štúrove, neskôr pracoval v Maďarsku, vo Váci, vtedy hrával za klub SK Berkenye. Odtiaľ sa vrátil do Želiezoviec, potom desať rokov strávil v rodnej Čate. Od minulého roku je hráčom Plavých Vozokian. Mužstvo je po ôsmich kolách na 10. mieste tabuľky s bilanciou štyri víťazstvá a štyri prehry.

„Všetci robíme futbal popri zamestnaní, takže máme len jeden tréning v piatok a v nedeľu zápas. Nie je nás veľa, na lavičke nesedí päť-šesť futbalistov, mladí už nechcú veľmi hrávať,“ poukazoval na známe problémy klubov z nižších súťaží.

Vraví, že mnoho mladých futbalistov si ani nedá povedať: „Ak mu poviem, že má k súperovi pristúpiť bližšie, urazí sa. Za našich čias to bolo iné. Keď som hrával za Štúrovo, ako mladí hráči by sme si to nedovolili napríklad voči Zsoltovi Kianekovi, bývalému hráčovi DAC.“

Zhodou okolností práve Kianek ho oslovil s ponukou z piatoligového Svodína. „Dobre mi to padlo, ale odmietol som. V mojom veku mi už stačí okresná súťaž,“ vysvetľoval Hudák.

S úsmevom dodáva, že voľakedy bez problémov absolvoval tréning na druhý deň po zápase, ale teraz sa v pondelok ledva postaví na nohy. „Manželka mi stále vraví, či mi to ešte treba, nahovára ma, aby som to už nechal tak. Na druhej strane však vie, že futbal mám rád a budem hrať, kým vládzem,“ uzavrel skúsený stopér.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Michal Hudák trafil parádne. Škoda, že tam nebolo viac kamier, vravel (+VIDEO)