Šláger v Košiciach mal pyrotechnickú vložku. Diváci fandili spoza plota (+VIDEO)

Igor Dopirák|3. okt 2020 o 21:25

V súboji tradičných bášt uspela Banská Bystrica.

KOŠICE. Z historického hľadiska niet v súčasnej druhej lige atraktívnejšieho zápasu. Futbalisti Košíc i Banskej Bystrice sa usilujú o návrat do najvyššej súťaže a ich sobotňajší vzájomný súboj by za normálnych okolností pritiahol nadštandardnú divácku kulisu.

Zrejme aj na ligové pomery.

Brány štadióna síce zostali zatvorené, ale košický fanklub sa vynašiel. Fanúšikovia sledovali stretnutie spoza plota za bránkovým oválom, niektorí sa dokonca vyštverali na panely pre reklamu v úctyhodnej výške.

Z netradičných priestorov sa v druhom polčase prezentovali aj pyrotechnickou šou.

„Registrovali sme ich celý zápas. Sme veľmi radi, že prišli a spoza štadióna nám vyjadrili podporu. Ak bude aj naďalej platiť zákaz vstupu, tak verím, že si nájdu cestu aspoň takouto formou,“ okomentoval vynaliezavosť fanúšikov stredopoliar FC Košice Matej Jakúbek.

Bod by sa im málil. Nemajú ani ten

Po zápase ašpirantov na postup mala dôvod na úsmev hosťujúca strana. Banskú Bystricu poslal do vedenia už v 5. minúte Lukáš Laksík, po hodine hry pridal druhý gól Matej Starší.

Domáci rýchlo odpovedali, z penalty nekompromisne pod brvno namieril František Pavúk. Viac gólov napriek príležitostiam na oboch stranách nepadlo. Banskobystričania si po výhre 2:1 udržali post druholigového lídra a svoj náskok pred Košicami zvýšili na päť bodov.

„Optickú prevahu sme mali. Najmä v druhom polčase sme šli za gólmi, ale inkasovali sme druhýkrát a už sme sa ťažko dostávali do zápasu. Stihli sme reagovať gólom z penalty a potom chýbal len kúsok šťastia k tomu, aby sme bodovali. Doma by sa nám bod aj tak málil, ale mohlo to byť aspoň niečo,“ povzdychol si Jakúbek.

„Takéto zápasy rozhodujú detaily. Urobili sme viac chýb a preto sme prehrali. Musíme ďalej pracovať na tom istom. Aby hráči bolo koncentrovaní od prvej do poslednej minúty a dokázali odovzdať maximum z potenciálu, ktorí majú,“ vravel v pozápasovom hodnotení tréner FC Košice Marek Fabuľa.

„Po prvom góle sme sa trochu stiahli, súper musel riskovať. Mali sme aj ďalšie šance, domáci trafili žrď a na konci nás podržal brankár. Bol to dobrý zápas. Nemyslím si, že tu vyhrá veľa mužstiev a o to je to krajšie,“ spokojne konštatoval tréner Banskej Bystrice Stanislav Varga, ktorý chválil srdce svojich zverencov.

Prvé miesto? Ešte to nič neznamená

Po osemzápasovej sérii bez prehry prehrali Košičania druhýkrát po sebe. Klesať na duchu nemôžu, pred sebou majú ďalšie zápasy s konkurentmi z čela tabuľky. Najbližšie cestujú do Skalice a potom hostia Podbrezovú.

„Lepšie by sa nám stúpalo, keby sme boli na koni po víťazstvách. Verím, že to celú kabínu ešte viac zomkne a nakopne k tomu, aby sme dokázali znova bodovať a vrátili sa k hernej pohode,“ želá si Jakúbek.

Naopak, banskobystrická Dukla je aktuálne v laufe. Jej hráčom futbal chutí. V posledných šiestich zápasoch nastrieľala súperom 23 gólov a získala v nich 16 bodov. Keďže papierovo najťažších súperov už má za sebou, zdá sa, že jesenný primát sa jej približuje.

„Ja osobne nechcem skončiť prvý po jeseni, ale vyhrať najbližší zápas. Nerozmýšľam nad tým, čo bude, žijem v prítomnosti. Zatiaľ sme prví, ale nič to ešte neznamená,“ poznamenal Varga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šláger v Košiciach mal pyrotechnickú vložku. Diváci fandili spoza plota (+VIDEO)