VIDEO: Brankár stratil nervy. Fyzicky napadol strelca gólu, klubu hrozí trest

Ivan Mriška|10. sep 2020 o 10:00

Zápasom šiestej ligy sa bude zaoberať Disciplinárna komisia ObFZ Levice.

LEVICE. Víkendové stretnutie medzi Hornými Túrovcami a Hontianskou Vrbicou v šiestej lige ObFZ Levice poznačil incident, ktorý sa odohral v 35. minúte.

„Brankár domácich dostal červenú kartu za hrubé nešportové správanie. Sotil do protihráča oboma rukami a po páde na trávnik ho trikrát kopol nadmernou silou v prerušenej hre,“ priblížil hlavný rozhodca Ivan Kováč. 

Všetci krotili brankára 

Podľa oficiálneho zápisu brankár Horných Túroviec napadol súpera pred prvým inkasovaným gólom. Vedúci hosťujúceho mužstva to vyvrátil. 

„Dali sme gól, čo domáci brankár neuniesol. Sotil nášho hráča a v amoku ho dokopal. Našťastie všetci prítomní pochopili, že sa deje niečo zlé a brankára skrotili,“ komentoval vedúci TJ Družstevník Hontianska Vrbica a starosta obce Karol Pilinský. 

Zápasom šiestej ligy sa bude zaoberať Disciplinárna komisia ObFZ Levice. Očakávať sa dá zastavenie činnosti brankára či pokuta pre klub. 

„Incident odsúdili domáci hráči aj diváci, ktorí po odchode z ihriska vytlieskali našich hráčov, teda futbalistov súpera. Bolo to pekné gesto, ale ich brankár by sa mal dať liečiť na psychiatrii. Nebol to jeho prvý prípad,“ tvrdí Pilinský. 

Ospravedlnili sa 

Klub z pohraničia Maďarska sa za správanie svojho brankára verejne ospravedlnil. 

„Žiaľ, stalo sa, čo sa stalo. Chlapec za dvadsať rokov nespravil nič podobné, nemali sme s ním žiadne problémy. Bol to zrejme skrat,“ myslí si funkcionár TJ Družstevník Horné Túrovce a starosta obce Peter Varga.

Incidentu predchádzal rohový kop a gól do siete inzultujúceho brankára. 

„Reklamoval, že to bola ruka. Škoda, že to nie je vidieť na videu. Protestovali všetci naši hráči. Rozhodca to však nevidel, a tak si zavolal útočníka hostí, aby sa priznal. Keď tak neurobil, náš brankár to nezvládol a prepukli u neho emócie. Nie je žiadny nervák, ale asi mal zlý deň. Po stretnutí prejavil ľútosť. Bude mať ponaučenie do života,“ ďalej povedal Varga. 

Dostal bitku, dal tri góly 

Stretnutie sa skončilo jasne 5:0 v prospech Hontianskej Vrbice, trikrát sa presadil napadnutý Pavel Pilinský. 

„Po zápase sa mi domáci hráči prišli ospravedlniť za svojho brankára. On však neprišiel a ani by som to od neho neprijal. Keby ma strčil, nič nepoviem. Ale aby ma kopal na zemi do brucha? Zverstvo najhrubšieho zrna. Má šťastie, že nemám žiadne zdravotné problémy. Trestné oznámenie preto podávať nebudem,“ povedal inzultovaný hráč. 

Horné Túrovce sú momentálne na jedenástom mieste tabuľky, za víkendový incident im hrozí odčítanie bodov. 

„Zvyšok zápasu sa hral v pokojnom duchu. My sme však boli oslabení, čo sa prejavilo v druhom polčase. Nebyť nášho vylúčenia, mohol to byť iný zápas,“ priblížil šéf Túroviec. 

Chcú postúpiť 

Hontianska Vrbica je aktuálne tretia a má ambíciu pobiť sa o postup do vyššej súťaže. 

V minulej prerušenej sezóne bola bez prehry na prvej priečke tabuľky, no súťaž anulovali pre pandémiu koronavírusu. 

„S hráčmi sme si dali novú výzvu. Spraviť veľký návrat, vrátiť sa na čelo a vybojovať majstrovský titul. Máme výborné mužstvo, a tak verím, že sa nám to podarí. Vždy sa snažím nejako hráčov motivovať, minule som ich zobral na zápas Bayernu Mníchov, teraz som im sľúbil dovolenku na päť dní v Chorvátsku,“ uzavrel manažér Vrbice Karol Pilinský. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VIDEO: Brankár stratil nervy. Fyzicky napadol strelca gólu, klubu hrozí trest