Trápili ho zranenia, po roku sa vrátil parádnym gólom

Titanilla Bőd|17. okt 2020 o 12:30

Hráči Oravskej Jasenice idú jednoznačne za postupom.

V poslednom kole pred vynútenou prestávkou zvíťazil piatoligista z Oravskej Jasenice nad Vrútkami vysoko 7:2 . Šiesty gól domácich bol ozajstnou lahôdkou, Jakub Prielomek trafil parádne do vinkla. Pre 28-ročného hráča bol presný zásah o to cennejší, že na ihrisko sa vrátil po roku.

Zabrzdili ho zranenia

„Mal som pretrvávajúce zranenia svalového charakteru, čo mi neumožňovalo trénovať ani hrať. Najprv som sa trápil so zadným stehenným svalom, neskôr ma zabrzdila zapálená achilovka, nemohol som ani behať, ani trénovať na stacionárnom bicykli. Pomohol mi jeden pán doktor, začal som sa pomaličky hýbať a tréner ma teraz postavil do základnej zostavy. Dal som krásny gól, ale viac ma tešilo, že som si mohol zahrať. Ten gól bol už iba bonus,“ porozprával Prielomek.

Bez futbalu nebol, ani keď sám nemohol hrať. Pravidelne chodil povzbudzovať spoluhráčov. „Samozrejme ma to ťahalo na ihrisko, ťažko mi bolo na tribúne, ale nevedel som si predstaviť, že chalani bojujú a ja to neuvidím,“ zdôraznil.

Stavajú na odchovancoch

Venoval sa aj mládeži. „Trénujem prípravky U9 a mladších žiakov U13. Tým, že som nemohol hrávať ani trénovať, tak som sa snažil celú vášeň a radosť z futbalu preniesť na deti. Veľmi ma baví sledovať, ako sa deti rýchlo učia, ako ich to baví a najmä trávia menej času za počítačom,“ dodal.

V Oravskej Jasenici nie je núdza o mladých futbalistov. „Žiaci hrajú druhú ligu, dorastenci štvrtú. Všetko máme postavené na odchovancoch,“ vyzdvihol Jakub Prielomek.

Po dlhej pauze bral návrat trochu fatalisticky. „Vravel som si, ak to má bolieť, nech bolí, ak to má držať, nech drží. Nedá sa hrať na päťdesiat percent, ani na sedemdesiat. Treba ísť vždy naplno,“ podčiarkol.

Správny čas na postup

Z jeho návratu sa tešili aj spoluhráči. Majú dobrú partiu, hrávajú zadarmo. Momentálne sa nachádzajú na druhom mieste skupiny B v V. lige Stredoslovenského futbalového zväzu.

(Autor: Oravan Oravská Jasenica)

„Dlhé roky sme hrávali štvrtú ligu. Asi pred piatimi rokmi sme vypadli, od záchrany nás delilo len horšie skóre. Odišlo veľa dobrých hráčov, nastala obmena kádra. Mal som vtedy 22 rokov a bol som tretí najstarší v mužstve. Mužstvo sa postupne formovalo, myslím si, že sme celkom vyzreli a teraz je ten správny čas na postup,“ priblížil smelé ambície hráč Oravskej Jasenice.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trápili ho zranenia, po roku sa vrátil parádnym gólom