SLOVNAFT CUP - Slovinec nalial víťazstvo do belasého pohára

(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)
Branislav Sarňák|8. júl 2020 o 22:40

BRATISLAVA (SFZ) – Víťazom 51. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft cupu sa stal Slovan Bratislava. Triumf mu zariadil Slovinec Alen Ožbolt premeneným pokutovým kopom na začiatku II. polčasu.

Nebol to výstavný futbal pre potešenie divákov, ktorých bolo napokon na tribúnach menej, ako zdravotnícke opatrenia dovoľovali.  Favorizovaný Slovan mal celý zápas viac z hry, Ružomberčania umne postavili svoje šíky v štyroch rovinách a snažili sa využiť chybu, ktorú krúžiaci belasí skôr či neskôr museli spraviť. Lenže ak sa tak aj stalo, Šulla v bráne a celá defenzíva majstra – a teraz už aj držiteľa double – fungovali spoľahlivo.

Prvú dobrú príležitosť Slovana mal Medved v 10. min, strelu z vnútra šestnástky však Macík báječne kryl. Už o tri minútý Ožbolt predbehol pri vysokom centri Macíka, trafil však len žrď a pri odraze nestačili ani Medved ani Strelec dostať loptu do siete. A do tretice bol v akcii Medved, po centri Ožbolta od bránkovej čiary hlavičkoval mimo. Ruža naznačila svoje ofenzívne možnosti po Kojnokovej dobrej strele, ale Šulla si všetko postrážil.

Po polovici polčasu nasledoval dlhý výdych oboch tímov. Slovanisti znižili rýchlosť akcií, Liptáci zbierali sily, pretože hrať bez lopty a vykrývať priestor po celom ihrisku je náročné ako na kondíciu, tak na psychiku. S pribúdajúcimi minútami hráči čoraz viac čakali na polčasový hvizd.

Cez prestávku nabrali nový dych slovanisti. Vbehli na trávnik rázne a už v 47. min prinútili k chybe Filinského, nasledoval vpád Medveda do šestnástky, kde mu nevyberavo zahatal cestu Twardzik. Pokutový kop! Z neho Alen Ožbolt prekonal Macíka, ktorý síce vystihol smer strely, ale na loptu nedočiahol.

Od tej chvíle nemali Ružomberčania už čo stratiť. Tréner Haspra pumpoval nové sily na trávnik, šikovní mladíci z Liptova Regáli či Múdry, neskôr aj Madleňák ukázali, že MFK chcel streliť gól, zabojovať o pohár. Najväčšiu príležitosť na to ponúkol súperom De Marco, ktorý sa pošmykol v strede ihriska, pustil do prečíslenia troch oranžových, ale vracajúci sa Bajrič nebezpečenstvo uhasil. Nasledovali tri rohové kopy po sebe, po prvom pálil Takáč, po druhom hlavičkoval Maslo, po treťom sa zmrákalo pred Šullom, ale nezahrmelo.

Slovan získal po dvoch rokoch opäť domácu pohárovú trofej, celkovo 16. raz, v novodobej histórii samostatného Slovenska deviatu.

Víťazný tím získal aj prémiu 50 000 eur, zdolaný finalista odmenu 20 000 eur. Zástupcovia najúspešnejších klubov z regionálnych zväzov  OFK Dunajská Lužná a OFK Malženice si prevzali šek na 1500 eur.

ŠK SLOVAN BRATISLAVA – MFK RUŽOMBEROK 1:0 (0:0)
Gól:
48. Ožbolt (11 m).
ŽK: De Kamps, Ratao, Šulla, Bajrič, Regáli.
Rozhodovali: Glova – Bednár, D. Hrčka – 3624 divákov.
SLOVAN: Šulla – Abena (46. De Marco), Bajrič, Božikov – Rabiu, De Kamps – Medveděv, Strelec (64. Ratao), Moha (83. Weiss) – Medved (83. Daniel), Ožbolt (74. Nono). Tréner: Ján Kozák ml.
MFK: Macík – Čurma, Maslo, Twardzik – Kojnok (72. Ďungel), Múdry (80. Kostadinov), Filinský (72. Takáč), Mojžiš – Brenkus (61. Madleňák) – Gerec (80. Kmeť), Regáli. Tréner: Ján Haspra ml.

HLASY PO ZÁPASE

JÁN KOZÁK ml. (tréner Slovana): "Od úvodu sme šli za víťazstvom, boli sme lepší, chceli sme hrať futbal. Súper mal v závere náznaky šancí, ale naše víťazstvo je jednoznačne zaslúžené. Ružomberok potvrdil, že je ťažký súper, opäť sme nad ním vyhrali 1:0, toto víťazstvo si vážime. Sezóna bola nádherná."

JÁN HASPRA ml (tréner Ružomberka): "Proti favorizovanému Slovanu sme sa držali statočne. Ublížil nám gól, potom sme sa spamätali a v útoku sme boli viac nebezpeční ako v prvom polčase. Odviedli sme všetko, čo v hráčoch je. Musím pogratulovať Slovanu k zaslúženému víťazstvu a zisku double. Mal s nami v každom zápase v tejto sezóne ťažkú prácu. Verím, že zakliate Tehelné pole odkľajeme v budúcej sezóne a odnesieme si z tohto trávnika nejaké body."


POĎAKOVANIE FANÚŠIKOM

Slovenský futbalový zväz ďakuje fanúšikom, ktorí prišli na NFŠ, za dodržanie všetkých hygienických pokynov a disciplínu na tribúnach. Aj vďaka tomu, že pristúpili zodpovedne k opatreniam, sa na futbalové zápasy môžu postupne vracať vo väčšom množstve.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SLOVNAFT CUP - Slovinec nalial víťazstvo do belasého pohára