Slovenský unikát. Na futbal sa pozerajú z historického kaštieľa

Ivan Mriška|18. nov 2020 o 16:10

Mnohé futbalové ihriská sú skutočným unikátom. Niektoré sú výnimočné prírodnou scenériou, umiestnené hlboko v lese, vo vysokej nadmorskej výške, či pod zrúcaninou hradu. Ďalším dodáva punc výnimočnosti nezvyčajná tribúna. Futbalnet ponúkne ich príbehy.

LIETAVSKÁ LÚČKA. Zaujímaví hráči, diváci a nespočetné zážitky. Dedinský futbal na Slovensku ponúka množstvo príbehov.

Okrem toho sa hrá na zaujímavých až nezvyčajných ihriskách. Po potulkách Slovenskom sme natrafili na jeden z ďalších skvostov.

Nachádza sa v Lietavskej Lúčke v okrese Žilina.

„Diváci sa môžu pozerať na futbal rovno z historického kaštieľa. Škoda, že to hráčom nepomáha,“ pousmial sa Stanislav Černobrad, prezident ŠK Cementáreň Lietavská Lúčka, ktorý nám dal tip na toto výnimočné ihrisko.

Miesto navštevujú turisti

Postavený bol v roku 1799. Pongrácovský kaštieľ obdivuje pravidelne veľké množstvo turistov.

„Popri návšteve Lietavského hradu sa ľudia zastavujú aj tu. Pri našom ihrisku. Mrzí ma preto, že hráme len okresnú súťaž, zaslúžili by sme si viac. V minulosti sme nastupovali v štvrtej lige, na zápasy chodilo množstvo ľudí. Teraz sotva 20. Aj to neplatiacich,“ posťažoval si šéf klubu.

Ihrisko vedľa kaštieľa vzniklo v šesťdesiatych rokoch minulého storočia.

„Stáli tam staré domy, boli to obecné pozemky. Štadión patrí preto pod obec, čo je škoda. Mal by to vlastniť klub,“ myslí si.

Ambíciou je postup

Pongrátzovský kaštieľ prešiel v minulých rokoch rozsiahlou rekonštrukciou a pretvorený bol na byty.

„Máme tu krásne prostredie. Preto verím, že v najbližších rokoch postúpime do kraja. Prísľubom nám je mládež, dorastenci sú prví. Taktiež máme talenty aj medzi žiakmi. Cieľom je preto posunúť klub vyššie. Obec nás podporuje a máme aj pár sponzorov, preto chceme ako klub rásť,“ zaprial si.

Výkonnostný prepad a slabšie výsledky pripisuje Černobrad generačnej obmene hráčov. Aktuálne je Lietavská Lúčka v šiestej lige s deviatimi bodmi na jedenástom mieste tabuľky. V súťaži pôsobí štrnásť tímov.

„Verím, že sa to pohne smerom dopredu. A že sa v prvom rade vrátia diváci na futbal. Všetkých srdečne pozývam. Aj z iných regiónov. Rozhodne budú mať čo obdivovať. Keď nie futbal, aspoň krásnu scenériu,“ uzavrel Stanislav Černobrad.

Tím Lietavskej Lúčky v minulosti.
Tím Lietavskej Lúčky v minulosti. (Autor: archív klubu)
Pohľad na štadión z vrchu.
Pohľad na štadión z vrchu. (Autor: archív klubu)
Pongrácovský kaštieľ.
Pongrácovský kaštieľ. (Autor: wikipedia)

Možno aj vaše futbalové ihrisko je niečím výnimočné.

Dajte nám o ňom vedieť!

Tipy na výnimočné futbalové ihriská alebo ich fotografie posielajte na futbalnet@sportnet.sk alebo na 0949014788 (WhatsApp, Viber)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovenský unikát. Na futbal sa pozerajú z historického kaštieľa