Prehrali sedem zápasov a všetky o gól. V koncovke pohŕdajú šancami

Ivan Mriška|23. okt 2020 o 15:50

Kočan: Chýba nám rozdielový hráč, ktorý to vezme na seba.

SNINA. Futbalisti Sniny vstúpili do nového ročníka ukážkovo, keď po troch kolách mali na konte deväť bodov a boli na špici pelotónu tretej ligy Východ. Potom však akoby uťal.

V nasledujúcich deviatich dueloch nedokázali zvíťaziť už ani raz a získali v nich iba dva bodíky. Zákonite tak prišiel aj tabuľkový pád, a to až na desiatu priečku.

Kolektívu spod Sninského kameňa sa šťastena otočila chrbtom, pretože každý zo siedmich súbojov, v ktorých vyšli naprázdno, prehrali o gól!

Dvakrát inkasovali v nadstavení

„Ťažko hľadať príčinu, prečo prišla takáto výsledková kríza. Keby sme ju vedeli pomenovať, tak hneď by sme ju odstránili a opäť by to fungovalo,“ rozhovoril sa kormidelník MFK René Kočan.

Sninčanom sa poriadne lepila smola na päty. Sedem prehier najtesnejším rozdielom zanechá stopy na psychike, navyše v dvoch zápasoch – v Spišskom Podhradí a vo Vranove nad Topľou – ich súper knokautoval v nadstavenom čase.

„Vo všetkých zápasoch sme to mali pripravené a rozohrané tak, aby sme to zlomili na svoju stranu. Neraz sme mali loptu na päťke a nedokázali sme ju dopraviť do odkrytej brány. Napríklad to sa nám stalo vo Vranove v 90. minúte, kedy sme za stavu 2:2 nepremenili veľkú šancu. Vzápätí prišiel brejk, pokutový kop a prehra bola na svete.“

Situácie riešili ako dorastenci

Práve v koncovke mali Zemplínčania najväčšie problémy. Ako uviedol ich tréner, v Spišskom Podhradí pohrdli jeho zverenci ôsmimi „gólovkami“.

„Potom sme spravili v našej otvorenej obrane hrúbku, začo nás súper potrestal. Znervózneli sme, keďže sme chceli vyrovnať. To sa nám stávalo permanentne v každom vystúpení. Hlavne v pokutovom území súpera sme vždy boli naivní a detskí. Vždy sme si vypracovali minimálne tri tutovky, ale situácie sme vyriešili ako dorastenci. Väčšinou to bolo za bezgólového stavu. Namiesto toho, aby sme išli do vedenia, tak sme inkasovali,“ hovoril Kočan.

Podľa neho v mužstve absentuje rozdielový hráč, ktorý by tú ťarchu zobral na svoje plecia a dirigoval kolektív.

Stopka nikomu nepomôže

Dlhoročný treťoligista má vo svojich radoch plejádu mladých chlapcov, ktorým chýbajú skúsenosti a herná vyzretosť v ťažkých zápasových situáciách.

„Až na zopár výnimiek máme celú zálohu a útok poskladaný z dospievajúcich chlapcov. Možno aj preto sú naše výsledky v poslednom období slabšie. Je to aj dôsledok toho, že teraz chlapci o niečo hrajú, keďže chceme postúpiť do novej tretej ligy. A to im zväzuje nohy. Vlani hrali uvoľnene, keďže im o nič nešlo. Nepodávame však zlé výkony, vo viacerých zápasoch sme boli dokonca lepší ako súper. Futbal sa však nehrá na držanie lopty, ale na góly.“

Prišlo teda prerušenie súťaže po deväťzápasovej sérii bez výhry Sninčanom vhod?

„Na jednej strane aj áno, ale na druhej stopka nikomu nepomôže. V poslednom zápase v Stropkove, kde sme získali bod, sme sa už nastavili tak, ako by sa o nič nehralo. A na chlapcoch bolo vidieť, že hrajú s chuťou a sebavedomo. Znovu sme však doplatili na efektivitu, ktorá bola slabučká,“ dodal Kočan.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prehrali sedem zápasov a všetky o gól. V koncovke pohŕdajú šancami