Patália rozhodcu. Na zápas neprišiel, pretože zablúdil

Ivan Mriška|25. aug 2020 o 13:00

Arbitri v dedinskom futbale robia chyby. Na to si už hráči zvykli. Toto je však novinka.

HORNÁ VES. V Lige majstrov by ste to nezažili. Niečo také prináša len svetový unikát menom dedinský futbal.

Cez víkend sa hral zápas šiestej ligy ObFZ Žiar nad Hronom medzi domácou Hornou Vsou a Voznicou (6:2). Na stretnutie boli delegovaní traja arbitri, no do dejiska zápasu sa dostavili len dvaja. Tretí zablúdil.

„Namiesto do Hornej Vsi pri Kremnici išiel do Hornej Vsi pri Prievidzi. Neviem, akú má orientáciu, ale je to tak. Možno mu to bolo z Novej Bane bližšie, lenže to je iný okres,“ potvrdil skúsený postranný arbiter Milan Bezák, ktorý na zápas z neďalekej Kremnice bez problémov trafil.

Hlavným rozhodcom stretnutia bol Milan Macurák, druhá postranná čiara ostala prázdna.

„V našej súťaži sme si zvykli, že máme len dvoch rozhodcov. Nechápali sme však prečo, keď sa dve stretnutia ligy pre koronavírus nehrali. Hlavný nám s úsmevom na perách povedal, že mladý nováčik neprišiel, pretože si zmýlil dediny,“ prezradil kapitán domáceho tímu Vladimír Širáň.

Horná Ves v okrese Žiar nad Hronom je od tej druhej v okrese Prievidza vzdialená 78 kilometrov.

„Stáva sa, že si ľudia tieto dediny zmýlia, u kuriérov je to bežné. Kronikár mi spomínal, že pred 40-timi rokmi hrali naši starí otcovia proti Interu Bratislava, vlajočky, ktoré im dali vyrobiť, firma doručila do druhej Hornej Vsi. K nám stihli doraziť našťastie v deň zápasu. Pre nás to preto nie je nič nezvyčajné. V prípade rozhodcu to však bolo prvýkrát. Nechápem ale, prečo išiel tam, kde sa súťažný futbal roky nehráva,“ dodal Širáň.

Stratený rozhodca nikdy v Hornej Vsi nepískal, preto si ju dal do navigácie. Keď mu ukazovalo dojazd 40 kilometrov, všetko sa mu zdalo normálne.

„Nevedel som, kde sa tá dedina nachádza, preto som si vyhľadal adresu na futnalnete. Vôbec ma nenapadlo, že obec s rovnakým názvom je aj inde. Je to moja prvá sezóna a hneď takýto zádhrel. Keď som prišiel na ihrisko a tam nikoho, vedel som, že niečo nie je v poriadku. Hneď som preto volal kolegovi. Snáď sa mi už nič podobné nestane,“ s úsmevom povedal rozhodcovský novic Tomáš Hořínek a dodal:

„Možno budem pre druhých príkladom. Aby si poriadne preverili, na ktorú Hornú Ves idú.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Patália rozhodcu. Na zápas neprišiel, pretože zablúdil