Košičan Hudaček si v Lige majstrov prial Fínov. Turci sú hrateľní, vraví

Ivan Mriška|27. okt 2020 o 18:15

S Lučencom sa stretnúť nemohli.

V predkole futsalovej Ligy majstrov sa nemecký klub VFL 05 Hohenstein-Ernstthal, ktorého dres oblieka slovenský reprezentant

Marko Hudaček, stretne s tureckým tímom Piyalepasa. Košický rodák si želal, aby im los pridelil fínskeho majstra Akaa. Verí však, že proti Turkom má jeho tím reálnu šancu na postup. Na diaľku bude držať palce aj slovenskému zástupcovi v prestížnej súťaži z Lučenca, kde pôsobí viacero jeho bývalých spoluhráčov. 

Na prípravu majú dosť času 

Turecký tím, ktorý im utorkový žreb pridelil, je pre Hudačka veľkou neznámou.  

„S týmto klubom som sa vo svojej kariére doteraz ešte nestretol. Nepoznám ani zloženie tímu. Určite to ale budeme rozoberať a analyzovať v klube. Na prípravu máme dostatok času. Od Turkov očakávam agresívny a behavý futsal, keďže to je pre nich charakteristické. Je to ale pre nás hrateľný súper,“ povedal Marko Hudaček. 

Slovenský reprezentant verí, že jeho mužstvo zužitkuje výhodu domáceho prostredia. 

„Určite to zohrá svoju úlohu. Hrať vonku a ešte k tomu v Turecku by bolo asi veľmi náročné. Pokiaľ viem, UEFA dala podmienku, že zápasy sa absolvujú bez publika, takže sa budeme musieť vyhecovať na zápase sami,“ uviedol Hudaček. 

Sezónu odštartovali víťaznou sériou 

Futsalovú Ligu majstrov, ktorá je obdobou slávnejšej futbalovej verzie, vnímajú hráči vysoko prestížne. 

„Rovnako ako vo futbale, tak aj vo futsale je to prestížna a top súťaž v Európe. Každý v nej chce uspieť a dostať sa čo najďalej.“

V úvode sezóny sa Hohensteinu darí a doposiaľ neokúsil trpkosť prehry.

Play-off z predošlej sezóny sa dohrávala na konci augusta a od septembra sa už začala liga. Nemali sme dlhú pauzu a taktiež aj korona narušila celkový program zápasov v našej lige. Doteraz sme odohrali zatiaľ 4 zápasy a všetky víťazne,“ skonštatoval Hudaček, ktorý priblížil aj ambície klubu v aktuálnom ročníku.

(Autor: archív hráča)

„Ciele sú ako vždy tie najvyššie. Chceme obsadiť prvé miesto v našej regionálnej súťaži a zabezpečiť si priamy postup do Bundesligy, ktorá začína už nasledujúcu sezónu. Potom by sme radi zopakovali zisk titulu, ako to bolo v predošlej sezóne.“ 

Hráčov Lučenca dobre pozná 

Hudaček by si zaiste prial konfrontáciu so slovenským majstrom z Lučenca, no ešte viac si prial iného súpera. 

„Bohužiaľ s Lučencom sme sa nemohli stretnúť. UEFA urobila šesť výkonnostných košov, ktoré sa rozdelili na skupiny A a B podľa koeficientov. Hráčov z Lučenca dobre poznám, keďže sa tam nachádzajú aj rodáci z Košíc, odkiaľ pochádzam,“ povedal Hudaček a dodal:  

„Tím ktorý som si tajne prial bol fínsky majster Akaa, keďže veľmi napredujú a dúfal som, že by sme mohli hrať u nich vo Fínsku. Čo sa však týka hrateľnosti súpera musíme byť veľmi spokojní s losom,“ uviedol Hudaček.  

(Autor: archív hráča)

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Košičan Hudaček si v Lige majstrov prial Fínov. Turci sú hrateľní, vraví