Karanténa a Roland Garros. Koronavírus ovplyvňuje aj regionálny futbal

Boris Vanya Vanya|8. okt 2020 o 00:00

Na východe hlásia pozitívnych Vranov, Prešov i Plavnica.

KOŠICE. Koronavírus výrazne zasahuje aj do diania v regionálnom futbale.

Situácia v kluboch z východného Slovenska umožnila v predchádzajúcom treťoligovom kole odohrať len polovicu z ôsmich stretnutí.

Už teraz je isté, že v plnom formáte sa cez víkend neuskutoční ani víkendové 12. kolo III. ligy Východ.

Vranov odkladá druhý zápas

Jedným z „narušiteľov“ programu je Vranov nad Topľou. K nakazenému hráčovi z minulého týždňa pribudol minimálne jeden ďalší prípad. Takisto ide o hráča. Presnú bilanciu ešte v klube v stredu popoludní nepoznali.

„Viacerých hráčov už máme pretestovaných. Ostatných ešte len test čaká alebo už sú po ňom a čakajú na výsledok. Jeden hráč asi pôjde na test ešte raz,“ priblížil situáciu tréner a manažér vranovského klubu Roman Lazúr.

 Mužstvo má od minulého týždňa nariadenú desaťdňovú karanténu. „Požiadali sme o preloženie stretnutia s Bardejovskou Novou Vsou na 21. októbra. Súper nám vyšiel v ústrety a zväz to potvrdil,“ skonštatoval Lazúr.

Vranovčania nehrali ani minulý víkend v Sobranciach, toto stretnutie je preložené na 14. októbra. „Pevne verím, že v tomto termíne sa už hrať bude,“ poznamenal Lazúr, ktorý má v týchto dňoch neplánované voľno. 

„Sledujem tenisový Roland Garros, to je môj šport. S manželkou máme tenisové popoludnia. Bol som už dvakrát na Turnaji majstrov v Londýne a chceli sme ísť aj na antuku do Paríža. Uvidíme, či sa nám to niekedy podarí,“ prezradil Lazúr.

Trojica Prešovčanov býva spolu

Ešte väčšie číslo pozitívnych prípadov hlásil v stredu 1. FC Tatran Prešov. Známe sú tri, takisto ide o hráčov.

„Aktuálne sme v karanténe. Čakáme na výsledky testov a vyzvanie, pretože všetci ešte neboli testovaní,“ informoval nás tréner 1. FC Tatran Prešov Peter Petráš. V čase nášho rozhovoru patril medzi tých, ktorý na svoj test čakali.

Trojica nakazených hráčov býva v spoločnom byte.

„Mali zvýšenú teplotu, ale vážnejšie príznaky sa u nich našťastie neprejavujú,“ okomentoval Petráš stav svojich zverencov.

Prešovčania mali cez víkend absolvovať jeden zo šlágrov treťoligovej jesene, šarišské derby proti Lipanom.

V karanténe po vlastnej svadbe

Ohrozený je aj zápas Plavnice v Spišskej Novej Vsi.

„Mali sme jedného pozitívne testovaného hráča. Čakáme na definitívne vyjadrenie hygieny, ale podľa predbežných informácií ktoré mám, budeme musieť ísť všetci do karantény, keďže sme s ním boli v priamom kontakte. V Spišskej cez víkend asi hrať nebudeme,“ potvrdil tréner Plavnice Ľubomír Puhák.

Jeho mužstvo už jeden odložený zápas má, dohrávka s TU Košice je naplánovaná na 4. novembra.

Minulý týždeň nehral ani Stropkov. S Prešovom sa má po novom stretnúť 14. októbra.

„Na svadbe nášho hráča došlo k nakazeniu niekoľkých ľudí, on s manželkou je v karanténe. Ostatní hráči sú v poriadku, niektorí boli aj na testovaní a majú negatívne výsledky. V utorok som zisťoval stav. Proti Snine by sme mali nastúpiť,“ povedal stropkovský kormidelník Ľubomír Reiter.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Karanténa a Roland Garros. Koronavírus ovplyvňuje aj regionálny futbal