Kapitánom bývalý reprezentant. Ďalej ide tím so zaujímavými menami

Ivan Mriška|23. sep 2020 o 20:40

Podľa trénera im extrémne pomohol dážď.

LEHOTA POD VTÁČNIKOM. Na programe 3. kola Slovnaft Cupu bol dnes len jediný zápas. Tím zo štvrtej ligy JV TJ Veľké Lovce privítal účastníka štvrtej ligy SZ OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom.

Súperi sa prakticky nepoznali, v minulosti sa nikdy v súťažnom zápase nestretli. V prvom polčase to bolo na ihrisku vidieť, oba tábory sa spoznávali a hral sa vyrovnaný zápas.

Nakopol ich gól súpera

Po zmene strán sa domácemu Gabrielovi Švecovi podarilo otvoriť skóre, čo však paradoxne nakoplo hostí a tí ovládli dianie na ihrisku.

„Prvý polčas bol zvláštny, potrebovali sme si zvyknúť na rozmery ihriska. Kým súper vládal, situáciu nám komplikoval. Znie to zvláštne, ale extrémne nám pomohol dážď, ktorý zrýchlil hru. To nám vyhovuje, domáci absolútne nestíhali,“ zápas hodnotil tréner OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom Igor Slezák.

Strelecky sa presadili Radovan Babašta a dvakrát Dušan Bublák. Lehote pod Vtáčnikom tak zariadili víťazstvo 3:1 a postup to štvrtého kola.

„Inkasovaný gól nás prebral, súpera sme zatlačili a zaslúžene výsledok otočili. Teším sa, že sa mi podarilo streliť dva góly, ale na prvom mieste je u mňa tímový úspech,“ povedal dvojgólový strelec Dušan Bublák.

„Trochu sme sa obávali rozhodcov, ale podali nadštandardný výkon. Pískali čistú rovinu, takto by to malo byť všade, aj na ihriskách súperov. Klobúk dole najmä pred hlavným Zsoltom Fehérom,“ doplnil tréner.

Prajú si fortunaligistu

Z dedinky pri Prievidzi vycestoval do vyše sto kilometrov vzdialenej obce pri Nových Zámkoch aj početný fanklub.

„Pohár hráme hlavne pre nich, ďakujeme im za podporu,“ poďakoval Bublák.

Ak by sa išlo podľa pavúka, Lehota pod Vtáčnikom by v štvrtom kole Slovnaft Cupu privítala slávny Spartak Trnava. O súperoch v ďalších kolách však už rozhoduje žreb.

Ten sa uskutoční 1. októbra o 11:00 hod., fanúšikovia ho budú môcť sledovať naživo na Futbalnet.TV.

„Všetci spoločne si prajeme súpera z Fortuna ligy, bola by to pre nás zaslúžená odmena. Určite by prišlo množstvo ľudí,“ tvrdí strelec dvoch gólov.

„Špeciálne sme nad tým neuvažovali, ale keby si mám vybrať, boli by to MŠK Žilina alebo AS Trenčín. Mužstvá, čo hrajú ofenzívny futbal a mohli by nás veľa naučiť,“ zaprial si Slezák a pokračoval:

„Hoci máme široký káder, je náročné hrať pomaly tri zápasy do týždňa. Poznám to a verím, že nás to nedobehne. Musíme sa sústrediť najmä na ligu. Nechcem aby sme lietali v pohárových oblakoch a nedali sto percent do súťaže.“

(Autor: Ladislav Szibilla, kompilácia: Ľubomír Šesták)

Zaujímavé mená, kapitánom Kubík

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom má v zostave viacero zaujímavých mien.

Ozdobou sú brazílski legionári Pedro Guilherme Nascentes Grigorio, Christiano Grigorio Barbosa Filho, Vietnamec Tiep Pham Thanh a rodák zo Zimbabwe Mugove Leroy Munyorove.

Najväčšou osobnosťou je bývalý futbalista Slovana Bratislava, holandského ADO Den Haag či gréckeho Egrotelisu – František Kubík.

„Je veľkým prínosom pre mužstvo. Zo začiatku to s jeho hrou nebolo najlepšie, ale z týždňa na týždeň je silnejší. Pracuje zodpovedne v tréningovom procese a je to aj vidieť. Ukazuje sa ako rozdielový, prajem mu, aby mu zdravie slúžilo a pomohol tomuto mužstvu dosiahnuť čo najviac úspechov,“ na adresu bývalého reprezentanta a teraz kapitána Lehoty pod Vtáčnikom povedal tréner Igor Slezák.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kapitánom bývalý reprezentant. Ďalej ide tím so zaujímavými menami