II. liga – Žilinská rezerva bez výhry už sedem zápasov, Guľa: Znova krutý výsledok

Branislav Sarňák|24. sep 2020 o 08:00

ŽILINA – Mladí šošoni sa doposiaľ v aktuálnej sezóne II. ligy tešili len z jedného víťazstva, v 1. kole zdolali Šamorín 5:0. Od vtedy na ďalší trojbodový zápis čakajú, nedočkali sa ho ani v stredu, keď v 9. kole doma remizovali s Trebišovom 2:2. Žilinčania sú tak v tabuľke na 13. mieste.

Rezerva spod Dubňa v nelichotivej sérii bez výhry podľahla Komárnu 0:2, Petržalke 1:2, Banskej Bystrici 3:6, Skalici 2:3, Podbrezovej 0:5 a remizovala s Dubnicou 2:2 a včera už aj so spomínaným Slavojom 2:2. Pritom nad východniarmi viedla 1:0 i 2:1, ale o víťazstvo prišla v 85. minúte, keď inkasovala od Tereshchenka. „Znova krutý výsledok. Snažili sme sa hrať, otvárať defenzívne ladeného súpera celý zápas. Aj sa nám to podarilo, ale inkasovali sme po strate lopty v strede poľa. Reakcia bola dobrá, znova sme viedli, no nemôžeme sa nám stávať to, čo v závere. Po štandardnej situácii sme dostali vyrovnávajúci gól, kedy nám chýbala v pokutovom území energia, koučing a agresivita. Necháme si streliť takýto hlúpy gól. Potom sme už so zápasom nedokázali nič spraviť. Nedokázali sme v priebehu stretnutia odskočiť, premeniť šance, a tak sa nám to vypomstilo,“ povedal pre mskzilina.sk tréner Norbert Guľa.

Aj samotní hráči vedeli, že im chýbala efektivita v koncovke. „Celý zápas sme dominovali. Keby sme strelili góly už na začiatku, tak je to úplne iný zápas. Veľká škoda, pretože sme stratili dva body a možno aj viac, pretože pre nás išlo o šesťbodový duel. Hoci sme vyhrávali, nedokázali sme odskočiť súperovi, ten žil a potrestal nás z pár šancí. Nevedeli sme dať gól ani po tutovkách,“ konštatoval pre klubový web Kristián Bari.

Žilinčania tak môžu pred pretrhnutím série bez víťazstva načerpať nové sily. Najbližší zápas odohrajú 3. októbra v rámci 11. kola. Stretnutia 10. kola proti FK Poprad totiž Komisia pre riadenie II. ligy odložila na neurčito, v tíme Popradčanov bola pozitívne testovaná osoba na Covid-19.

(Autor: SFZ)

Ďalšie výsledky 9. kola

Program 10. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Žilinská rezerva bez výhry už sedem zápasov, Guľa: Znova krutý výsledok