Aký sviatok? Nehráme siedmu ligu a súper nie je z Ligy majstrov

Titanilla Bőd|16. sep 2020 o 20:35

Situáciu po zápase upokojovala polícia.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Hanba! Vyzlečte si dresy! Fanúšikovia Rimavskej Soboty niesli prehru 0:7 s FC Košice v treťom kole Slovnaft Cupu ťažko.

Po stretnutí došlo aj k potýčkam medzi dvoma tábormi.

Tréner zvažoval, či zápas nezrušiť

V Rimavskej Sobote sa hral pohárový zápas naposledy v roku 2013. Vtedy ešte druholigoví domáci privítali Senicu, ktorá ratovala postup v jedenástkovom rozstrele.

V ďalších dvoch ročníkoch Soboťania povypadávali v prvých kolách na pôde súperov z nižších súťaží, následne sa vtedajšie vedenie rozhodlo, že zo športových i finančných dôvodov neprihlási mužstvo do Slovnaft Cupu.

Zmenilo sa to až v tomto ročníku, keď sa tím spoločne rozhodol, že do toho idú. V prvom kole zdolali Jesenské, v druhom vyradili Hajnáčku, síce len na pokutové kopy.

Zápas tretieho kola doma s Košicami miestne médiá označili za zápas roka, tréner Tomáš Boháčik ho však takto nevnímal. „Neviem, či v súčasnej situácii to nie je skôr na príťaž,“ vravel ešte po víkendovom ligovom kole.

Jeho tím trápi nevysvetliteľná séria svalových zranení. Zo základnej zostavy postupne vypadli Štefan Rubint, Peter Petrán, Jozef Šulek, Peter Vasilko, David Fadairo, Csaba Juhász i Erik Ľupták.

„Zvažoval som, či ten pohárový zápas nezrušíme, ale všetci chlapci chceli hrať. Keď sme už túto možnosť vybojovali, aj keď postup v Hajnáčke bolel, tak si to chlapci chceli užiť. Škoda, že sme si to neužili viac,“ priznal tréner.

Po zranení nakoniec nastúpil Rubint a Juhász, pôvodne figuroval v základnej jedenástke aj Ľupták, ale počas rozcvičky si obnovil zranenie.

Hostia dali rýchly gól

Tréner Košíc Marek Fabuľa poslal na ihrisko aj hráčov, ktorí dostávajú menej príležitosti. Matúš Kira ostal na lavičke, Nikola Ristovski, Ondrej Elexa, Kamil Karaš i Boris Gáll naskočili v druhom polčase.

Zápas však bol od úplného začiatku v réžii hostí, skórovali už v prvej minúte, keď sa presadil Jozef-Šimon Turik. „Pomohol nám rýchly gól, upokojili sa obe mužstvá. My sme dali priestor hráčom zo širšieho kádra. Svoju rolu si zastali. Sme radi, že sme týmto výsledkom potešili divákov,” zhodnotil víťazstvo 7:0 kouč Košičanov.

Skupinka košických fanúšikov spievala oslavné chorály, domáci fanklub však dával najavo svoju nespokojnosť. „Hanba! Hráte ako mátohy! Vyzlečte dresy!,” skandovali na adresu svojho tímu a sarkasticky začali povzbudzovať Košice: „De-sať! De-sať!”

„Bol som rád, že sa fanúšikovia konečne vrátili na štadión, aj keď neviem, či sa ešte vrátia… Normálny fanúšik vie pochopiť situáciu. Ťaháme to traja-štyria a okolo nás sú mladí chlapci,“ vysvetľoval kapitán domácich Matej Vargic.

Domáci tréner Tomáš Boháčik sa snažil fanúšikov nevnímať. „Absolútne som sa sústredil na svoju robotu,“ vyhlásil. „Možno je to naozaj hanba, že sme doma dostali sedem gólov, ale súper je niekde inde. Taká je realita,“ dodal Boháčik.

Marek Fabuľa na lavičke hostí počul výkriky domácich ultras. „Prepočuť sa to nedalo, ale je to ich problém. My sme prišli sem so svojím zámerom, a pre nás bol dôležitý náš výkon a prezentácia nášho klubu. Každý, kto bol na dnešnom zápase, povie, že Košice hrali lepšie ako domáci.“

Skúsenosť pre mladých

Futbalový sviatok sa v Rimavskej Sobote nekonal. Atmosféru na štadióne bola plná frustrácie.

„Mladí chlapci uvideli, ako vyzerá druholigový zápas, keď sa tam chcú dostať,“ poznamenal kapitán mužstva Matej Vargic. „Pre šestnásť či osemnásťročných chlapcov je to obrovská skúsenosť. Len som myslel, že sa trošku viac pobijeme o ten výsledok,“ dodal.

Podľa neho je pohárový zápas futbalovým sviatkom, keď mužstvo z nižšej súťaže privíta popredného súpera. „Nie sme zo siedmej ligy a Košice nie sú z Ligy majstrov. Medzi nami je rozdiel len jedna súťaž. Aj keď to na ihrisku tak nevyzeralo. Ale na sviatok to nestačí, aj keď nás tešilo, že po dlhšom čase sem zavítal kvalitnejší súper,“ myslí si rimavskosobotský kapitán.

Po záverečnom hvizde navyše došlo k potýčkam medzi dvoma tábormi. Vyčínajúci fanúšikovia odtrhli stoličku, pracovník bezpečnostnej služby dostal do hlavy železnou tyčou.

Situáciu upokojovala polícia.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Aký sviatok? Nehráme siedmu ligu a súper nie je z Ligy majstrov