Aj vhadzovanie je štandardka. S novým trénerom sa Sencu darí

Titanilla Bőd|21. sep 2020 o 16:00

Niekedy má tréner čarovný prútik, tvrdí Štefan Horný.

KALINKOVO. Futbalisti MŠK Senec zvíťazili v tretej lige Bratislava vo štvrtom zápase po sebe. V týchto stretnutiach dokonca ani raz neinkasovali.

V 8. kole zdolali vonku Kalinkovo 3:0.

Zlepšila sa disciplína aj organizácia hry

Senčania pritom začali sezónu katastrofálne, troma prehrami so skóre 3:15. Po domácej prehre 2:4 s Mostom pri Bratislave vymenil na lavičke trénera Jozefa Majoroša skúsený Štefan Horný.

Po dvoch spoločných tréningoch jeho tím síce ešte podľahol Rohožníku 0:3, no odvtedy súperov valcuje a momentálne už figuruje na siedmom mieste tabuľky.

„Niekedy má tréner čarovný prútik. Chlapci si dali povedať. Bol menší problém s trénovanosťou, na čom sa podieľala aj pandémia koronavírusu. Keď som prišiel, tak som trošku pritvrdil, zlepšila sa disciplína i organizácia hry,“ poukázal na kľúčové momenty Horný.

Skúsený 63-ročný kouč má skúsenosti aj z najvyššej súťaže, viedol Petržalku, Zlaté Moravce či Dunajskú Stredu, no nie sú mu cudzie ani regionálne ligy. Za štyri roky dostal Skalicu zo štvrtej ligy až do prvej, pričom pri postupe do najvyššej súťaže hralo z pôvodného štvrtoligového kádra ešte päť-šesť hráčov.

Žihľava do pol pása

V minulej sezóne trénoval v bratislavskej tretej lige mužstvo Malaciek, kde však nemal ideálne podmienky.

„Nie je v poriadku, keď je hospodár viac ako tréner. Keď som nariadil, aby za bránkami na vedľajšom ihrisku pokosili trávu, lebo bola tam žihľava do pol pása, nič sa nedialo. Po každom tréningu sme potom ešte pol hodinu hľadali lopty,“ vypichol miestne špecifikum.

V predchádzajúcom pôsobisku sa mu stávalo, že na tréning prišlo len šesť či osem hráčov. V Senci má k dispozícii 16-členný káder a skvelé podmienky: vedľajšie ihrisko, umelú trávu i regeneráciu.

Na to, aby s mužstvom absolvoval týždenný desaťdňový mikrocyklus, však ešte nebola príležitosť: Senčania hrávajú svoje domáce zápasy v piatok, v sobotu obsadzuje ihriská mládež, takže áčko musí mať voľno. Inokedy narušila rytmus tréningov dohrávka v strede týždňa.

Nové akvizície zapadli

Pod vedením Horného Senčania postupne zdolali Rusovce, Rovinku i Devínsku Novú Ves zhodne 2:0 a naposledy vyhrali o tri góly v Kalinkove.

„Súperov som mal zmapovaných. V Rusovciach sme sa odrazili odo dna, s Rovinkou sme hrali výborne. Devínskej sme mohli dať aj viac gólov a potom sme zvládli aj Kalinkovo. Perfektne sme pokryli ich troch Nigérjičanov,“ zhrnul udalosti posledných týždňov Horný.

Tréner si dáva záležať aj na štandardných situáciách, hnevá ho aj zle zahraté autové vhadzovanie. „To je tiež štandardka. Prekáža mi, keď to zle hodíme, dáme loptu súperovi alebo nevyťažíme z toho nič. Chalani sa musia učiť. Nie je to len ich chyba, ale aj toho, čo kto ich naučil,“ poznamenal tréner.

Do mužstva dobre zapadli nové akvizície brankár Dominik Kolena a Jakub Vida. Po zranení stredného obrancu Puhu musel v Kalinkove nastúpiť na nezvyčajnom poste Marián Červenka, ale obstál solídne.

Tréner priznáva, že mu chýba klasický zakončovateľ. „Mladý Lukáš Valko je talentovaný, ale ešte sa musí veľa učiť, nastupuje aj za U19. Tak som tam dal Patrika Šušlu a nakoniec dal gól,“ dodal Horný.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Aj vhadzovanie je štandardka. S novým trénerom sa Sencu darí