Pred stopnutím súťaže boli parádne rozbehnutí. Sú za to, aby sa zápasy dohrávali v zime

Igor Dopirák|21. okt 2020 o 14:15

Humenčanov zastavila až korona.

HUMENNÉ. S viac ako mesačným predstihom ako po minulé roky sa zatvorili brány futbalových štadiónoch v amatérskych ligách. Pre vládne nariadenia v boji proti šíreniu koronavírusu boli pozastavené všetky súťaže mužov, žien aj mládežníkov.

Výnimku dostala iba najvyššia Fortuna liga.

Futbaloví nadšenci zostali sklamaní a hráči takisto, lebo dlhú prestávku bez svojho milovaného koníčka museli pretrpieť už v jarnej časti. O to väčší smútok prevláda v tímoch, ktoré – ako sa hovorí – boli v laufe.

Jedným z nich je aj FK Humenné, ktorý vedie tabuľku III. ligy Východ s jasným sedembodovým náskokom. Pravda, jeho prenasledovateľ z Prešova má k dobru dva zápasy.

S koncom jesene sú už zmierení

Mužstvo spod Vihorlatu však hralo vo famóznej forme. Po domácej remíze s Lipanmi v úvodnom kole nového ročníka už v nasledujúcich jedenástich dueloch ani raz nezaváhalo, pričom z posledných štyroch malo skóre 14:0.

Keď k tomu prirátame aj zápasy z minulej sezóny, tak Humenčania naposledy prehrali ešte 2. novembra 2019. Zhodou okolností s Lipanmi, ktoré im ako jediné počas tejto jesene dokázali uchmatnúť body.

„Rozhodnutie o prerušení súťaže nás v klube zaskočilo, keďže sme ťahali nevídanú šnúru víťazstiev, navyše ani raz sme neprehrali. Aj to svedčí o kvalite mužstva. Málokedy sa podarí toľko zápasov za sebou vyhrať, a to v hociktorej súťaži. Ťažko povedať, či ešte v jeseni hrať budeme, my sme už viac-menej zmierení s tým, že sa to už nestane. Je to nepríjemné, ale my s tým nemôžeme nič urobiť a museli sme to prijať,“ rozhovoril sa kouč Humenčanov Jozef Škrlík.

Trénujú po skupinkách

Líder III. ligy na Východe ani po súťažnej stopke tréningový proces neukončil a naďalej sa pripravuje.

„Samozrejme, dodržujeme všetky nariadenia a hygienické opatrenia, trénujeme po skupinkách. Je jasné, že tréningové jednotky nie sú plnohodnotné, ale nechceme, aby hráči tri mesiace nerobili nič. To je neprijateľné, preto robíme, čo sa dá,“ pokračoval Škrlík ovenčený trénerskými skúsenosťami z Kazachstanu či Lotyšska, s ktorým sme sa ešte raz pristavili pri výbornom ťažení jeho mužstva.

Podarilo sa mu už niekedy predtým dosiahnuť jedenásť triumfov po sebe?

„Keď si dobre spomínam, podobne dlhú sériu bez prehry sme ťahali, keď som bol v lotyšskej Jelgave, ale žeby som niekedy dosiahol toľko víťazných zápasov v sérii, tak to si naozaj nepamätám.“

Prestávka je nezmyselne dlhá

V najvyššej regionálnej súťaži na východnom Slovensku bolo okrem viacerých dohrávok potrebné v jeseni dohrať už iba tri kolá, ku ktorým boli pridané aj predohrávané dve jarné.

Zväzoví funkcionári špekulujú o tom, že ak to situácia dovolí, zápasové resty z tohto roka doženú mužstvá počas zimy, a to na ihriskách s umelou trávou. Škrlík tento zámer kvituje.

„Ideálne je síce hrať na klasickom prírodnom ihrisku, ale za tejto situácie nie som proti tomu, aby sa zápasy dohrávali aj na umelých trávach. Zimná prestávka v tretej lige je až nezmyselne dlhá, jarná časť sa mala začať až koncom marca. Dohrávať stretnutia v zime by som jednoznačnej privítal, radšej by som hral súťažné zápasy ako prípravné. Už takmer v každom okresnom meste je umelá tráva a tým pár klubom, ktoré ju nemajú, by zväz, ako sa vyjadril jeho predseda Richard Havrilla, refundoval náklady.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pred stopnutím súťaže boli parádne rozbehnutí. Sú za to, aby sa zápasy dohrávali v zime