Do šatne donesie 5 fliaš. Oravské derby rozhodol fantastickým výkonom

Ivan Mriška|16. okt 2020 o 10:00

OŠK Hruštín zdolal TJ Fatran Zázrivá 6:1.

HRUŠTÍN. Na programe šiestej ligy Oblastného futbalového zväzu Dolný Kubín bol zápas dedín cez kopec.

Domáci Hruštín zdolal Zázrivú 6:1, fantastickým výkonom sa blysol autor piatich gólov – Ján Kupčulák.

„Zápas mi vyšiel. Chalani si ma už podpichujú, že mi nebudú toľko nahrávať. Za päť gólov budem musieť doniesť do šatne päť fliaš,“ smeje sa Kupčulák.

Motivácia do ďalšej práce

Hruštín je po desiatich odohraných zápasoch na siedmej priečke tabuľky, Zázrivá je dvanásta.

„Hrali sme pekný ofenzívny futbal s množstvom šancí. Som rád, že sa mi až päť podarilo premeniť. Toľko gólov za zápas som dal len raz v živote,“ dodal s 19-timi zásahmi aktuálne najlepší strelec súťaže.

„Takéto výkony ma motivujú do ďalšej práce. Rád by som si korunu kráľa strelcov udržal. Keďže sa darí, verím si, ide to správnym smerom.“

Hruštín postúpil zo siedmej do šiestej ligy len pred tromi rokmi, no klub z 3-tisícovej obce v okrese Námestovo má smelé ambície.

„Máme dobrý tím, partia je výborná. Škoda len, že na vonkajšie zápasy sa nechce chodiť každému. A to je chyba. Na jar to ideme zmeniť, pretože takto sa stále mení zostava. Ak budeme mať stabilný káder, verím, že výsledky budú ešte lepšie,“ tvrdí Kupčulák.

Pohár a kopačky na klinec

Kanoniera Hruštína mrzí, že súťaž bude pre pandémiu koronavírusu opäť prerušená.

„Tešil som sa, že odohráme ešte tri zápasy, z ktorých dva máme doma. Práve na domácom trávniku sa nám darí. Nedele bez futbalu nie sú nedele. Ale nič sa nedá robiť, zdravie je prvoradé,“ povedal.

Ambície okúsiť ligové súťaže už nemá, futbalom sa chce baviť na dedine pri dobrých ľuďoch, pive a klobáske.

„Chcel by som si raz za Hruštín zahrať v Slovenskom pohári, najlepšie proti zvučnému súperovi. A potom môžem zavesiť kopačky na klinec,“ uzavrel.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Do šatne donesie 5 fliaš. Oravské derby rozhodol fantastickým výkonom