Do kabíny musí doniesť dve fľaše. Na hviezdny moment nezabudne

Ivan Mriška|18. sep 2020 o 20:00

Jonatán Rumpel ďakuje všetkým spoluhráčom, trénerom a fanúšikom.

ZVONČÍN. Proti FC Spartak Trnava prehrali v Slovnaft Cupe vysoko 1:10. Napriek tomu mali futbalisti piatoligového TJ Družstevník Zvončín úsmev na tvári.

Tešil ich presný zásah Jonatána Rumpela, ktorý bude mať tento moment v pamäti do konca života.

„Na to sa nedá zabudnúť. Nezabudnem ani na to, kto mi prihral. Ďakujem Matúšovi Klenkovičovi, pretože vo futbale je dôležitejšia prihrávka ako samotné zakončenie,“ povedal spokojný autor gólu piatoligistu do siete Spartaka Trnava.

Trénovali, vyšlo to

Po stretnutí poďakoval všetkým spoluhráčom, trénerom a fanúšikom.

„Deň predtým sme na tréningu nacvičovali brejkové situácie, vďaka čomu sme sa presadili aj v zápase. Aspoň jedenkrát,“ pousmial sa a pokračoval:

„Akciu začínal Adam Lošonský. Najskôr som myslel, že nedám. S trnavským brankárom Dominikom Takáčom sa poznám ešte od žiackych čias, kedy sme proti sebe hrávali. On za Galantu a ja za Lokomotívu Trnava. Už vtedy sme videli jeho kvality. Našťastie mi to ale vyšlo.“


Dve fľaše do kabíny

Spoluhráči si Rumpela po stretnutí podpichovali. Vraj zadarmo sa niečo takéto neobíde, pretože gól fortunaligistovi sa nevidí každý deň.

„Do kabíny musím doniesť dve fľaše pálenky. Jednu za gól a druhú za pozápasový rozhovor,“ smial sa.

Futbalisti z dedinky s osemsto obyvateľmi sa s pohárom lúčia, ale na pamätný zápas proti jednému z najlegendárnejších slovenských klubov nikdy nezabudnú.

„V prvých minútach sme s kvalitným súperom držali krok, ale potom to prišlo. Spartak mal jasne navrch, na ihrisku bolo vidieť rozdiel v kondícii,“ hodnotil zápas Rumpel.

Spustila sa lavína

V 18. minúte otvoril skóre spartakovský legionár Yusuf a potom sa spustila lavína na bránu Zvončína.

Do polčasu bol stav 0:4 a po zmene strán pridali hostia ďalších šesť gólov. Takmer osemsto priaznivcov potešil spomínaný zásah domácich na 1:8, ale Spartak nakoniec vyhral vysokým rozdielom 10:1.

„Pri všetkej úcte k súperovi, naša výhra bola povinnosťou. Som rád, že sme to do bodky naplnili, neuspokojili sa s výsledkom a až do konca navyšovali skóre. Klobúk dole aj pred domácimi,“ hodnotil nový tréner Trnavy Norbert Hrnčár.

„Výhra súpera je zaslúžená. Ďakujeme všetkým hráčom, ktorí zasiahli do každého z troch kôl a umožnili tak v malej obci privítať najprestížnejší klub na Slovensku,“ uvádza webová stránka TJ Družstevník Zvončín.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet» Do kabíny musí doniesť dve fľaše. Na hviezdny moment nezabudne