Ďakoval hráčom a zdravotníkom. Rozhodcu kopli do brucha

Ivan Mriška|14. okt 2020 o 08:50

Kuriózny moment sa udial v zápase V. ligy Stred ZsFZ.

IVANKA PRI NITRE. TJ Družstevník Ivanka pri Nitre privítal na svojom trávniku TJ Slovan Zbehy. Domáci prehrali 0:3, ale viac ako výsledok a góly zaujal moment zo 76. minúty.

Hlavný rozhodca Tibor Gula odpískal faul pre hostí. Jeden z hráčov chcel v tom moment nakopnúť loptu do útoku, ale napálil ju rovno do brucha arbitra. Ten spadol na zem.

„Bola to riadna bomba. Stratil som dych, hráči ma hneď postavili na nohy. Vážim si to a ďakujem tiež zdravotníkom, ktorí mi pomohli,“ kuriózny moment opísal hlavný arbiter Tibor Gula.

Zápas bez problémov

Podľa rozhodcu sa v Ivanke hral od prvej až do poslednej minúty slušný zápas.

„Nezaregistroval som žiadne problémy. Ani pri tomto momente nebol úmysel. Stáva sa. Nebolo to zbytočné odkopnutie lopty, pretože odpískanie faulu a odkop sa stali skoro v rovnakom momente. Takže to bola úplná náhoda,“ povedal po zápase.

Podobné kuriózne momenty zatiaľ v krátkej dvojročnej kariére nezažil.

„V mládežníckych kategóriách som futbal hrával, ale sprevádzali ma zranenia, preto som sa dal na rozhodovanie. A veľmi ma to baví. Bol to môj detský sen. Rád by som to dotiahol čo najvyššie, aj do prvej ligy,“ prezradil svoje ambície talentovaný arbiter, ktorého vzorom je Martin Atkinson z Premier league.

Arbiter z lásky

Tibor Gula pochádza z Moče, dedinky v okrese Komárno, kde začal svoju futbalovú kariéru za žiakov.

„Neskôr som pôsobil v Modranoch a Marcelovej, kde sa hrala štvrtá dorastenecká liga. Keď ma ostaršili, vrátil som sa do mojej dediny a hral som za dospelých ešte rok a pol.

Ako som vravel, trápili ma zranenia a preto som musel prestať. Futbal však zbožňujem, a tak z ničoho nič prišiel nápad stať sa rozhodcom. V auguste 2018 som nastúpil na prvý zápas s píšťalkou,“ zaspomínal na svoje začiatky.

Vpravo Tibor Gula.
Vpravo Tibor Gula. (Autor: archív - Tibor Gula)

Rozhodnutie byť arbitrom neľutuje, napĺňa ho a robí to z lásky.

„Na začiatku tejto sezóny som z okresu postúpil do piatej ligy. Ako dieťa som v televízii sledoval rozhodcov a sníval, že tam raz budem ja. Preto mám najvyššie ambície.

Keď sa bude dariť, chcem sa dostať na úroveň celoslovenských súťaží. Poprípade aj na medzinárodnú scénu. Ale to je ešte dlhá cesta,“ prezradil svoje ambície.

Chcel zbierať skúsenosti

Predčasný koniec jesennej časti spôsobený pandémiou koronavírusu ho mrzí.

„Trápi ma, že v tomto roku už pravdepodobne hrať nebudeme. Chcel by som ešte viac zbierať skúsenosti, vďaka ktorým by som sa posunul ďalej a zlepšil svoje nedostatky. Snáď na jar si to vynahradím,“ uzavrel ambiciózny rozhodca a študent Slovenskej technickej univerzity.

Ivanka pri Nitre je po desiatich kolách piatej ligy predposledná, Zbehom patrí piate miesto.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ďakoval hráčom a zdravotníkom. Rozhodcu kopli do brucha