Chodia do práce, takmer zaskočili Slovan. Beluša mala penalty na dosah

Ivan Mriška|3. sep 2020 o 20:00

Belasí nepodali najlepší výkon, šancí mali len minimum.

BELUŠA. Na Považí sa konal futbalový sviatok, miestny treťoligista FK Beluša privítal v druhom kole Slovnaft Cupu najúspešnejší slovenský klub Slovan Bratislava.

Úradujúci šampión podal nepresvedčivý výkon a musel sa strachovať o výsledok. Od blamáže zachránil belasých brankár Michal Šulla, ktorý za stavu 0:1 zneškodnil minútu pred koncom pokutový kop.

„Veľká škoda. Futbalové šťastie stálo na strane súpera. Za bojovnosť sme si skórovať zaslúžili. Cez polčas sme si v šatni vraveli, že jedna šanca príde a musíme ju premeniť. Žiaľ, nestalo sa tak,“ hodnotil po zápase kanonier Beluše Adam Gáborík.

Nedúfali, mohlo sa to stať

V zostave Beluše sa objavil aj bývalý slovanista Peter Jánošík.

„Pred zápasom sme ani nedúfali, že môžeme vyhrať. Išli sme na trávnik s cieľom čo najviac to súperovi znepríjemniť. No nakoniec sme mohli aj postúpiť. V penaltovej lotérii môže zvíťaziť hocikto,“ povedal Jánošík.

Bratislavčanov poslal do vedenia v 14. minúte z penalty legionár Ezekiel Isoken Henty, ale v prvom polčase si už výraznejšiu šancu nevypracovali.

Po zmene strán mali belasí naďalej územnú prevahu, ale nevedeli sa vysporiadať s náročným terénom a dedinským prostredím. Lopta im odskakovala a domáci vyrážali do brejkov.

„V prvom polčase sme boli trošku zaskočení, ale do druhého sme sa oťukali. Mali sme aj šance a Slovan sme, naopak, držali na dištanc od našej brány,“ dodal Jánošík.

Hnali ich fanúšikovia

V 66. minúte sa v pokutovom území ocitol na zemi spomínaný kanonier Beluše Gáborík, ale penalta sa nekopala.

„Ľudia si ju pýtali, ale musím sa priznať, že faul to nebol. Z iného uhla to mohlo vyzerať inak, ale ku kontaktu nedošlo. Chcem poďakovať všetkým fanúšikom za neúnavné povzbudzovanie, práve vďaka nim sme mali ľahké nohy a vo vysokom tempe sme vydržali behať do poslednej minúty,“ prezradil.

Beluša bola na radosť plného štadióna blízko senzácie. Smoliarom zahodenej penalty sa stal Roman Gašpar a hrdinom spomínaný gólman Michal Šulla.

„Penalty sú lotéria. Zrejme nás to bude dlho mátať, ale ideme ďalej. Teraz sa sústredíme naplno na ligu, verím, že sa nám podarí postúpiť. V Beluši je výborná partia, skvelé zázemie. Títo ľudia si to zaslúžia. Pre nich sme dnes nechali na ihrisku všetko a zažili krásny futbalový zážitok,“ povedal Gáborík.

Chodia do práce a školy

V nadstavenom čase hrali domáci vabank a striedajúci Alen Ožbolt kozmeticky upravil stav na 0:2.

„Výsledok pre nás nie je priaznivý, no ukázali sme sa v dobrom svetle. Slovan bol jednoznačný favorit, no my sme nesklamali. Jedna cesta končí a verím, že druhá sa začína. Tá v lige, na ktorú sa teraz naplno koncentrujeme. Hrať pohár aj súťaž by bolo pre nás náročné, pretože nemáme taký široký káder a všetci chodíme buď do práce, alebo do školy. Nemáme žiadneho profesionála,“ doplnil Jánošík.

Slovan sa v treťom kole Slovnaft Cupu predstaví opäť na Považí, kde vyzve štvrtoligový TJ Spartak Kvašov.

Slovnaft Cup – 2. kolo:

FK Beluša – ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)

Góly: 14. Henty (z 11 m), 90. Ožbolt

Žltá karta: 88. Abena (Slovan)

Rozhodovali: Kráľovič – Galo, Košecký

Návšteva: 989 divákov

Beluša: Vangel – Gašpar, Jánošík, Schizsler, Nomilner – Ďuriš (69. Berka), Holíček – Cisár – Mišutka, Gáborík - Hrenák

Slovan: Šulla – Pauschek, Abena, Božikov (46. Vernon), Lovat – Petrák (46. Dražič), Rabiu – Daniel, Henty (69. de Kamps), Čavrič (62. Ratao) - Ožbolt




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chodia do práce, takmer zaskočili Slovan. Beluša mala penalty na dosah