Brankárovi bola zima, išiel kopať jedenástku. Premenil

Titanilla Bőd|14. okt 2020 o 15:30

Domáci mali na striedačke až deväť hráčov.

V I. triede Oblastného futbalového zväzu Zvolen sa zrodil cez víkend zaujímavý dvojciferný výsledok: Zvolenská Slatina zvíťazila nad Detvianskou Hutou 10:0.

„Od začiatku nám vychádzali všetky akcie, góly padali z každej šance,“ priblížil detaily kapitán Zvolenskej Slatiny Ľuboš Baran. On sám dosiahol hetrik, skóre otvoril hneď v prvej minúte.

„Vypichol som loptu pri rozohrávke súpera a išiel som na bránu. Druhýkrát som skóroval peknou strelou spoza šestnástky do vinkla a tretí gól som dal po prihrávke spoluhráča do prázdnej bránky,“ opísal svoje presné zásahy domáci hráč.

Zaskakoval za brankára, dal gól

Do streleckej listiny sa zapísal aj brankár domácich Marek Jamnický. Zvyčajne nastupuje v poli ako defenzívny hráč, brankárske rukavice si nasadí len ak dlhoročná jednotka Martin Slovák z nejakého dôvodu nie je k dispozícii.

„Stane sa to asi raz za sezónu, že má niečo v práci, to bol práve ten prípad. Nášmu brankárovi Jamnickému už bola zima, lebo nemal žiadnu robotu, tak sme ho zavolali, nech aspoň kopne jedenástku, keďže už bolo 6:0. Tak sa zahrial a dal aj gól. Paradoxne je to hráč, ktorý góly nestrieľa, podarilo sa mu to vtedy, keď stál v bránke. Prišiel k nám lete, za nás predtým ešte neskóroval,“ dodal Baran.

Posledný, desiaty gól pridal ďalší sviatočný strelec, Matej Almásy. „On tiež dá jeden gól za sezónu,“ vysvetľoval kapitán.

V zápise stretnutia má Zvolenská Slatina uvedených až deviatich náhradníkov, čo je v dedinskom futbale nezvyčajné. „Máme starších hráčov, ktorí nastupujú v prípade núdze. Aby si mohli pozrieť zápas, boli na lavičke, lebo sa hralo bez divákov. Samozrejme boli pripravení zasiahnuť do hry, keby niečo,“ prezradil Baran.

Vo Zvolenskej Slatine sa nedá futbal sledovať z lúky alebo z kopca, okolo areálu je vyšší betónový plot.

Zvolenská Slatina je po 11 kolách na štvrtom mieste I. triedy, má len o štyri body menej ako Dudince, líder súťaže. Na konte majú len jednu prehru a dve remízy, osem zápasov vyhrali.

Sú radi aj za jedenásť kôl

„Chceme potrápiť súperov, aby to nemali také jednoduché. Mrzí nás, že ďalšia koronaprestávka prišla práve v čase, keď sme v dobrej forme. Na druhej strane sme to čakali, aj sme boli prekvapení, že to tak dlho vydržalo. Do konca jesene chýbali už len dve kolá,“ uzavrel slatinský kapitán.

Hostia z Detvianskej Huty tušili už pred zápasom, že to nedopadne slávne. „Chýbalo nám sedem hráčov základnej zostavy. Nastúpili futbalisti z lavičky, respektíve mladí chlapci, ktorí ešte nemajú toľko skúseností s veľkým futbalom. Išlo nám o to, aby sme to so cťou dohrali,“ vravel tréner Radoslav Hronček.

Jeho tím sa momentálne nachádza na 12. mieste, pred posledným Vígľašom-Pstrušou má náskok päť bodov. Cieľom je jednoznačne záchrana v I. triede. „Tomu podriadime aj tréningový proces v zime,“ zdôraznil Hronček a dodal, že je vďačný za to, že sa na jeseň odohralo aspoň tých jedenásť kôl.

„Bolo by dobré, ak by sa na jar mohli vrátiť aj diváci. Vďaka nim je na štadiónoch lepšia atmosféra,“ myslí si tréner Detvianskej Huty.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brankárovi bola zima, išiel kopať jedenástku. Premenil