Brankár vytrhol rozhodcovi pero z rúk. V derby padli tri červené karty

Titanilla Bőd|15. okt 2020 o 22:15

Hostia reklamovali ofsajd, na stretnutí však bol len jeden asistent.

V 6. lige ObFZ Trnava vyhrali uplynulý víkend Krakovany nad Drahovcami 5:1. Po zápase však mala prácu aj disciplinárna komisia, lebo až traja hráči dostali červenú kartu.

„Hostia prišli s nejakými krvavými očami. Mali hrať radšej futbal. Dobre začali, dali aj gól, my sme však vyrovnali. Nastala situácia, kde hostia by chceli kopať jedenástku, čo rozhodca neodpískal. Potom sme dali gól na 2:1 a to už neuniesli. Podľa nich padol z ofsajdu. Hneď obkľúčili rozhodcu, ktorý podľa mňa mohol aj ukončiť zápas,“ opísal udalosti zo svojho uhla pohľadu Milan Jurda, predseda klubu FK Krakovany.

Po druhom góle domáceho Erika Spála v 37. minúte stratil hlavu najprv Šimon Šerjeník, ktorý vulgárne kritizoval rozhodcu, za čo videl červenú kartu.

Arbiter Filip Fuňák aj s asistentom upokojoval hráčov, ktorí ihneď vytvorili okolo hlavného rozhodcu klbko. Už sa zdalo, že vášne opadli, keď k rozhodcovi pribehol brankár Dalibor Paulovič. „Stúpol mi na nohu, a ako som zapisoval ten gól, vytrhol mi z ruky pero a odhodil ho preč. Podľa pravidiel tiež nasledovalo okamžité vylúčenie,“ povedal o incidente Fuňák.

Na stretnutí mal len jedného asistenta, prípadný ofsajd pred gólom nemohol vidieť.

Brankár prejavil ľútosť

Predseda Krakovian sa domnieva, že oblastný zväz by sa mal snažiť o to, aby na takýchto derby zápasoch boli traja arbitri. „S Drahovcami sme odohrali napäté stretnutia aj v minulosti, ešte na krajskej úrovni. Aj vtedy padli nejaké červené karty,“ spomínal Jurda.

„V Krakovanoch boli hody, a Drahovce sú relatívne blízko, teda je to malé derby. Čakal som, že to bude nervóznejšie stretnutie,“ priznal rozhodca Fuňák. Na začiatku zápasu ešte neboli problémy, neskôr však hostia začali komentovať každé jeho rozhodnutie, stále protestovali. Vášne sa strhli po druhom góle domácich, dve červené karty vyburcovali emócie. „Druhý polčas sa však odohral relatívne v pokoji. V 70. minúte dostal ešte Ivan Poláčik druhú žltú kartu za faul, takže hostia dohrávali len ôsmi,“ dodal Fuňák.

Po zápase ešte ho vyhľadal vylúčený brankár. „Stále mi vravel, že to bol ofsajd, ale videl som, že už prejavil ľútosť nad tým, čo sa stalo. Nie že by sa ospravedlnil, ale uznal, že to bola z jeho strany prehnaná reakcia,“ poznamenal Fuňák.

Podobný názor má aj tajomník Drahoviec Martin Majtán. Síce nebol osobne prítomný na zápase, ale nešportové správanie odsúdil. „Rozhodca spravil nejaké chyby, a my sme boli dlhodobejšie nervózni už aj pre predchádzajúce výsledky. Rozhodca pískal ako pískal. Ale to neospravedlňuje výbuchy našich. Nemali si to dovoliť,“ podčiarkol funkcionár hostí.

Mladý rozhodca rozdáva viac kariet

Disciplinárna komisia zasadala v utorok, horkokrvný brankár Paulovič dostal trojmesačný trest, jeho vulgárny spoluhráč Šerjeník si nezahrá tri týždne.

„Dedinský futbal je emotívnejší, ale dá sa to zvládať,“ myslí si Fuňák. Má len devätnásť rokov, rozhoduje od pätnástich. Sám bol taký typ, kto vždy spochybňoval rozhodnutia arbitrov. „Bol som ten, čo viac komunikoval s nimi, a hovoril som si, že možno by som to dal aj lepšie. Raz mi jeden rozhodca na moju kritiku odvetil: poď si to teda aj ty vyskúšať! Zvážil som to, skúsil som to, a už som pri tom zostal. Pochopil som aj to, že nie vždy som mal pravdu,“ prezradil mladý arbiter.

Na ihrisku si veľakrát vypočuje poznámku od starších hráčov, že by mohli byť jeho otcom. „Keď niekto nerešpektuje mladšieho rozhodcu, sú tam karty. Ja ich dávam trošku viac. Niekedy sa aj kolegovia smejú, že keby mali tipovať, kto dal najviac kariet v tom-ktorom kole, tak som to asi ja. Ale s rozumnými hráčmi nie je problém, rešpektujeme sa navzájom. Aj ja mám rešpekt k nim, niektorí hrávali aj vyššie ligy, takže už niečo dokázali,“ uzavrel Filip Fuňák.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brankár vytrhol rozhodcovi pero z rúk. V derby padli tri červené karty