MŠK Námestovo

MŠK Námestovo

Futbalnet

III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2022/2023 › 14. KOLO

5. nov 2022 o 15:00

Už pred stretnutím sa vedelo, že hrať vo Vranove je ako ísť do jamy levovej. Kto pozornejšie sleduje treťoligový futbal, tak vie, že domáci kolektív hráva súťažné zápasy na umelej tráve. K nej nedávno pribudlo aj umelé osvetlenie, čo svedčí o tom, že klub sa infraštruktúrou priblížil k druholigovej úrovni. A nielen ňou. Hornozemplínčania disponujú širokým 20-členným kádrom. Žiadna formácia výkonnostne nezaostáva za inou. Mužstvo je skúsené a vekovo vyvážené. Mimochodom, proti Šuľákovi, Kulichovi či Digoňovi nastupoval náš kapitán Habiňák v rovnakej súťaži už pred desiatimi rokmi. A už vtedy to boli rozdieloví hráči. Okrem nich majú viacerí vo svojom životopise štarty z pôsobenia v tímoch z prvej či druhej ligy. V skratke, čakal nás nesmierne náročný protivník, ktorý svoju kvalitu okamžite potvrdil. Aj keď úvodný presný zásah zaznamenal náš útočník Straczek, bola to jediná radosť hostí v tomto dueli. Hostitelia ešte v prvom dejstve nielenže vyrovnali, ale vytvorili si pohodlný dvojgólový náskok. A ten po výmene strán ešte prikrášlili ďalšími tromi úspešnými zakončeniami. V štrnástich súbojoch ich dali dovedna až 39, námestovský MŠK iba 10. To svedčí o výraznej ofenzívnej sile Vranovčanov. Nášmu mužstvu citeľne chýbal pre trest za päť žltých kariet Jaššo. Nahradil ho už uzdravený Buckulčík. Na súperových ihriskách sme naďalej gólovo i výsledkovo nevýrazní.

Na hornom Zemplíne rovnako, ako na Orave, v čase zápasu pršalo.
Na hornom Zemplíne rovnako, ako na Orave, v čase zápasu pršalo. (Zdroj: Ján Tkáč)

Domáci nám ukázali, ako sa hrá moderný futbal

sobota 5. november 2022 o 13.00 hod.

MFK Vranov nad Topľou - MŠK Námestovo 6:1 (3:1)

Góly: 21. Jakub Straka 1:1, 24. Matúš Digoň 2:1, 39. Patrik Košuda 3:1, 47. Jakub Verčimák 4:1, 63. Jakub Straka 5:1, 67. Patrik Košuda 6:1 - 5. Piotr Straczek 0:1. Počet divákov: 300

Rozhodovali: Dávid Gorel - Ján Šága, Zuzana Pavlendová. Delegát stretnutia a pozorovateľ rozhodcov: Gabriel Bacza

Námestovčania (vľavo) pred zápasom, kedy ešte netušili, ako to dopadne.
Námestovčania (vľavo) pred zápasom, kedy ešte netušili, ako to dopadne. (Zdroj: Ján Tkáč)

Zostava domácich: Tomáš Dráb - Marek Babjak, Peter Šuľák (46. Michal Krajňak), Ivan Tsiupa, Dmytro Ulianov, Jakub Verčimák (70. Marko Demčák), Milan Lukáč, Lukáš Kulich (80. Patrik Škarupa), Matúš Digoň (51. Peter Milenky), Jakub Straka (70. Martin Sabol), Patrik Košuda. Tréner: Roman Lazúr

Zostava hostí: Jakub Novák - Matúš Snovák, Martin Habiňák, Martin Buckulčík, Patrik Mäsiar - Vladyslav Zuiev (83. Dávid Hrubjak), Martin Jurina - Patrik Svetlošák (64. Jozef Stašák), Aleksander Bartlomiej Wiśniewski (46. Michal Pleva), Lukáš Kubica (46. Vladislav Cicek) - Piotr Straczek. Tréner: Marián Beňadik

Vranovčania (v bielom) potvrdili doma svoju silu a presvedčivo zvíťazili.
Vranovčania (v bielom) potvrdili doma svoju silu a presvedčivo zvíťazili. (Zdroj: Ján Tkáč)

Súvisiaci obsah

  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 18. KOLO
    16.03.2024
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 18. KOLOPredchádzajúce dve stretnutia na juhu stredného Slovenska sme nedotiahli do víťazného konca. Najprv sme remizovali vo Fiľakove a potom prehrali v Kalinove. Jeden získaný bod sa nám právom málil. Tak isto aj fakt, že sme sa v týchto zápasoch nedokázali gólovo presadiť. Logicky, prišiel teda čas výsledkovo sa chytiť a aj bodovať naplno. Avšak ani na Novohrade nie sú terény v tomto období ukážkové, preto sa hrá všade veľmi ťažko. Domáci Lučenčania neprežívajú jednoduché obdobie, nielen čo sa týka postavenia v tabuľke, ale i vnútroklubových záležitostí. Na to sme však nebrali ohľad. Verili sme v svoje schopnosti a boli presvedčení, že góly už musia prísť a výhra tiež. Celkovo sme sa na súpera dobre pripravili a na hracej ploche sme pôsobili futbalovejším dojmom. Prejavili sme väčšiu túžbu po víťazstve a napokon sme si ho aj za predvedený výkon zaslúžili. Po prvej jarnej výhre sme sa posunuli na 10. priečku spomedzi 15 účastníkov východnej skupiny III. ligy. Jednotkou medzi tromi žrďami v jarnej časti zostal Krivulčík. Na ľavú stranu obrannej formácie sa vrátil Aliouat. Mali sme aj dostatok hráčov na lavičke pre náhradníkov, no do hry neskôr v rámci taktických striedaní zasiahli len traja. Najbližší víkend má naše mužstvo voľno a o dva týždne sa predstaví v Starej Ľubovni.
    16.03.2024
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 17. KOLO
    10.03.2024
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 17. KOLOPo týždni nás čakal návrat na Novohrad. Tentoraz ale do Kalinova, vediac, že máme pred sebou nemenej náročný zápas ako proti Fiľakovu. Domáci Baník ako farmársky tím Podbrezovej v plnej miere využíva jej pomoc. Urobil tak i v súboji proti Námestovu, keď sa posilnil o nikéligistov - obrancov Markovića a Mrvu, stredopoliarov Chylu s Talakovom a útočníka Masaryka. Okrem nich hosťujú na juhu stredného Slovenska z Horehronia aj Belko s Breznanikom. Posledne menovaný ale v tomto stretnutí nenastúpil. Kvalita hostiteľov ich príchodom výrazne vzrástla, čo sa napokon aj potvrdilo v tomto meraní síl a na konečnom výsledku. Prvé dejstov sme prehrali 1:0, keď sa v jeho úvode presadil Masaryk. Pred druhým polčase tak bola nádej aspoň na remízu, no defenzíva zeleno-bielych stála na pevných základoch. Ťažko sme sa cez ňu presadzovali. Oveľa lepšie boli na tom hráči zo skúsenosťami z najvyššej súťaže - Talakov a Belko, ktorí umiestnenými strelami dokázali prekonať gólmana MŠK. Záverečný rezultát 3:0 nám rozhodne na pohode nepridal. Opäť sa len potvrdilo, že každý takto posilnený súper je nielen kvalitnejší, ale i skúsenejší a logicky aj efektívnejší. V našej bráne dostal opäť prednosť Krivulčík a v základnej zostave sa objavil i krajný obranca Vorčák. Naopak, iba medzi náhradníkmi figuroval francúzsky legionár Aliouat, no do hry nezasiahol. Neskórovali sme ani v druhom jarnom dueli. Musíme teda bojovať ďalej. Najbližšie sa predstavíme v Lučenci, dúfajúc, že hracia plocha bude ešte lepšia, tak isto ako náš výkon. Všetci si spoločne želáme dobrý výsledok, aby sme nemali záchranárske starosti už takto v predstihu.
    10.03.2024
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 16. KOLO
    03.03.2024
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 16. KOLONámestovskí futbalisti odohrali po zimnej prestávke prvý súťažný zápas. Za dobrým výsledkom cestovali na Novohrad k tradičnému súperovi z Fiľakova. Proti nemu sa im zvyklo dariť. Verili si, že i tam by mohli bodovať, ideálne naplno. Uvedomovali si ale, že terén na začiatku marca nebude ideálny. A ani nebol. Bol to boj, v ktorom ani jeden tím neskóroval, preto došlo k deľbe bodov. Vzhľadom k tomu, že to bol prvý jarný duel na prírodnom trávniku, bezgólová remíza teší. Bod zvonku sa vždy počíta... Medzi tromi žrďami dostal príležitosť, rovnako ako v záverečných dvoch jesenných dueloch, Erik Krivulčík. V treťom súťažnom zápase si prvýkrát udržal čisté konto. Celkovo to bolo pre naše mužstvo v poradí štvrté. Jeho súčasný náhradník Tomáš Lešňovský v prvej polovici aktuálneho ročníka dokázal trikrát zatiahnuť roletu. Z nových tvárí zasiahol do hry len Andrej Hojo, keď v závere vystriedal na pravej strane stredovej formácie Oleksandra Bilonozhka. V priebežnom poradí sa nič nezmenilo, zostávame na 11. priečke.
    03.03.2024
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › DOHRÁVKA 7. KOLA
    17.11.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › DOHRÁVKA 7. KOLAPosledné vystúpenie v roku 2023 bolo pre domáci kolektív veľmi dôležité. Predovšetkým z toho dôvodu, že malo čo povedať do konečného poradia po prvej polovici aktuálneho súťažného ročníka. Zároveň išlo o premiérové vystúpenie nášho mužstva na vynovenej umelej tráve v III. lige Východ. Počasie tomuto duelu neprialo, čo sa ale dá pochopiť, keďže v novembri už lepšie ani nemožno očakávať. Poveternostné podmienky však mali oba tímy rovnaké. Prvý polčas vyšiel lepšie domácim, druhý zase hosťom. Zatiaľ čo Námestovčania svoje šance v úvodnej časti stretnutia nevyužili, Šarišania po obrátke dvakrát gólovo udreli. Celkovo boli Lipany smerom dopredu odvážnejšie, aktívnejšie a čo je najdôležitejšie, aj efektívnejšie. To, čo sa o nich vedelo, potvrdili aj na hracej ploche. Zohratosť, dobrá kondícia, technická vyspelosť i snaha o časté zakončovanie zdobili celok v zeleno-bielych dresoch. U hostiteľov to až také ideálne nebolo. Absentovala u nich najmä väčšia túžba po víťazstve a častejšie ohrozovanie brány súpera. Jednoducho, hosťujúca Odeva sa ukázala ako skúsenejšie mužstvo, ktoré vedelo v pravý čas zabrať a skórovať. Po tomto súboji sme si teda svoje gólové ani bodové konto nevylepšili a zostávame v horšej polovici priebežného poradia, aktuálne na 11. priečke spomedzi 15 účastníkov.
    17.11.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 15. KOLO
    12.11.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 15. KOLOStretnutie vo Svidníku malo byť akýmsi zrkadlom pravdy pre námestovský MŠK. V tzv. šesťbodovom zápase nechcel ponechal nič na náhodu. Celý týždeň pred ním sa zodpovedne pripravoval, aby dokázal svojim fanúšikom, že aktuálne postavenie v tabuľke nezodpovedá jeho možnostiam. Napokon bola z toho presvedčivá výhra podložená sympatickým výkonom. Už v prvom polčase Hornooravci trikrát rozvlnili domácu sieť, čo u nich doposiaľ nebývalo zvykom ani v súbojoch pred vlastným publikom. Dokonale tak využili nie najlepšiu jesennú formu a úzky káder hostiteľov, nachádzajúcich sa na chvoste tabuľky. Na nie príliš ideálnom teréne tak mohli s prehľadom dohrať druhé dejstvo. Dokonca pridali aj štvrtý presný zásah, no čisté konto si neudržali. V závere Šarišania rutinérsky zaznamenali čestný úspech. Za potrestaného Lešňovského medzi tromi žrďami zaskakujúci Krivulčík mal pri svojom debute na dosah čisté konto. Nestalo sa, no to nás ale nemusí mrzieť. Cenné víťazstvo prišlo v pravý čas. A ak uspejeme v piatkovej dohrávke proti Lipanom, môže byť z toho umiestnenie v lepšej polovici priebežného poradia. A to by sa prvá časť súťažného ročníka hodnotila oveľa radostnejšie.
    12.11.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 14. KOLO
    04.11.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 14. KOLOÚvod proti Slávii TU nebol zlý. Zväčša sa odohrával v strede poľa. Postupne ale hostia zvyšovali tempo a dostávali sa do šancí. Predzvesťou gólu bola po štvrthodine šanca rýchlonohého Kamerunčana Sowa, ktorý obišiel brankára a Fukas musel zasahovať v poslednej možnej chvíli. Domáca obrana si však nepostrážila v 22. minúte Randazza, ktorý výborne vyskočil na presný center Tišťana z ľavej strany a umiestnenou hlavičkou v záklone otvoril skóre zápasu. Gólman MŠK sa však vyznamenal o päť minút nato, keď zblízka reflexívne vyrazil strelu Korijkova. Tímu z metropoly východného Slovenska prvý polčas vyšiel a zaslúžene viedol. V druhom, pre Námestovo lepšom dejstve, prišlo k nečakanému vylúčeniu brankára a medzi žrde sa postavil debutant Serdel. Na nedostatok práce sa sťažovať nemohol. Svoje miesto si zastal, keď si dokázal udržať čisté konto. Mrzieť nás môže hlavne úsek od 66. do 72. minúty, kedy sme pritlačili súpera trikrát nebezpečne zakončili. Najprv vo vyloženej šanci zblízka neuspel Cicek. Po ňom to z uhla z pravej strany skúšal Otruba a napokon sieť nerozvlnil ani Jurina po strele spoza veľkého vápna. Naopak, výhru farmárskeho tímu FC Košice mohli závere potvrdiť Sow a nestarnúci Vilčko, no Serdel sa v oboch prípadoch vyznamenal.
    04.11.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 13. KOLO
    28.10.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 13. KOLOPred stretnutím na hornom Šariši si naši futbalisti verili. Veď prečo by aj nie, keď boli v priebežnom poradí pred súperom a z ostatných dvoch domácich duelov vyťažili štyri body. Vonku sa hrá ale vždy ťažšie ako doma, a to sa potvrdilo i v tomto súboji. Avšak sťažili sme si to už v prvom polčase, ktorý sme dohrávali v početnej nevýhode. Presnejšie, až trištvrte hodiny, kedy predčasne dohral aj domáci Berecký. Tento hráč sa aj krátko pred prvým odchodom do šatní ako prvý zapísal po rohovom kope do streleckej listiny. Bohužiaľ, naša obrana bola čoraz viac preťažená, z čoho pramenili aj ďalšie inkasované góly. V 50. minúte dorazil do siete odrazenú loptu od brvna Štefančin. Potom prišla ľahká strata lopty pred vlastným pokutovým územím. Dostal sa k nej striedajúci Lukáč a prestrelil Lešňovského. A keď bol brankár Námestova prikrátky aj na prízemnú strelu Kuhajdíka k žrdi, začala sa rodiť vysoká prehra. Hosťujúci MŠK sa dočkal dvoch presných zásahov až v záverečnej 10-minútovke. Po faule na Hrkľa bezpečne premenil nariadenú penaltu Jurina. Na hrozivých 5:1 zvyšoval do odkrytej brány opäť Kuhajdík. Konečnú podobu výsledku dal v nadstavenom čase po rohu šikovným zakončením Otruba.
    28.10.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 12. KOLO
    21.10.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 12. KOLOProti vedúcemu tímu tabuľky podali futbalisti z metropoly Bielej Oravy sympatický výkon. Na hracej ploche nebolo vidieť žiadny rozdiel v kvalite. Hrali pozorne v defenzíve a loptu sa snažili držať čo najďalej od vlastnej brány. Zvlášť v prvom polčase, kedy súper nijako vážnejšie neohrozil našu bránu. Hornooravcom sa darilo dobre obsadzovať vysoké útočné tykadlo hostí, ktorým bol ich kapitán Varga. Ten sa viac zameral na komunikáciu s hlavným rozhodcom, ako na to, v čom je silný, čiže na zakončovanie. Nerozhodný stav po úvodnej 45-minútovke bol vcelku priaznivý a stále znamenal pre hostiteľov šancu na plný bodový zisk. Po zmene strán to na ihrisku ožilo. Pribudli šance na oboch stránach a napokon v závere i presné zásahy. Na domácej strane bol blízko ku gólu chrbtom k bráne otočený Fukas, keď hlavičkoval tesne veľa pravej žrde. Potom Palider pekne vysunul Hrkľa, no ten mieril len do bočnej siete. Po hodine hry už ukázali svoje ofenzívne chúťky aj Zemplínčania. V rozpätí pätnástich minút trikrát veľmi dobre preverili Lešňovského. Najprv svoj únik zakončil strelou tesne vedľa pravej žrde vekom starší dorastenec Dovičák. Nasledoval ho v dvoch dobrých príležitostiach kmeňový hráč Prešova - Ukrajinec Nemtinov. Prvý jeho pokus smeroval po dobrom náprahu vedľa ľavej žrde a s druhým si náš gólman poradil. Bola to však predzvesť, že zmena stavu sa blíži. Na našu smolu, inkasovali sme v 82. minúte. Lopta z rohového kopu zaletela presne na hlavu Keresteša a ten umiestneným padajúcim listom nedal Lešňovskému možnosť zakročiť. Moment, ktorý sme nechceli, aby prišiel a zvlášť pred koncom duelu. Našťastie, nezlomná bojovnosť našich chlapcov vyústila do vyrovnania. O to sa v 90. minúte postaral pohotovou strelou zblízka Otruba. Konečná remíza je vzhľadom na priebeh stretnutia spravodlivá. Možno sme mohli vyťažiť z úvodného dejstva viac, no základ bol držať súpera na dištanc.
    21.10.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 11. KOLO
    14.10.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 11. KOLOSúboj dvoch MŠK priniesol dva rozdielne polčasy. V tom prvom jednoznačne dominovali domáci futbalisti, no po zmene strán sa karta obrátila. Námestovčania začali ako z rozprávky. Držali loptu na svojich kopačkách a už z prvej vážnejšej šance udreli. V 7. minúte zaletel dlhý Snovákov aut z ľavej strany až k neobsadenému Jurinovi, ktorý bez váhania napálil loptu zvnútra šestnástky presne k pravej žrdi. Ukážkovú kolmicu ponúkol v 18. minúte Otruba Hrkľovi a ten sa mu za ňu po úniku poďakoval druhým gólom. Hostia boli behaví, no nedarilo sa im kombinovať. Preto nášho brankára zamestnali len raz. Lešňovský si však so strelou Kaščáka v 31. minúte poradil. Hostitelia zistili, že presné prienikové prihrávky za obranu Spišiakov sú dobré riešenie a profitovali z toho aj v závere úvodného dejstva. Tentoraz unikol s loptou Jurina a zaznamenal navlas rovnaký gól ako jeho predchodca, teda strelou po zemi povedľa vybiehajúceho brankára Oravca. Za stavu 3:0 sa zdalo byť vymaľované, no druhá 45-minútovka ukázala, že ani náhodou. Námestovčania nechali svoju aktívnu hru v šatni. Hosťujúci MŠK viditeľne pridal a snažil sa ešte vykresať iskierku nádeje na dobrý výsledok. A snaha to rozhodne nebola márna. Keďže domáci kolektív už nemal loptu častejšie na svojich kopačkách, núkala sa nováčikovi súťaže šanca na skorigovanie nepriaznivého stavu. Po hodine hry podrazil Aliouat vo veľkom vápne prenikajúceho protihráča a nariadenú penaltu bezpečne premenil Komara. A keď ani tento presný zásah hostiteľov neprebudil, tlak hostí narastal. V 84. minúte ponúkol ukážkový lob striedajúci Hagara a záverečná dráma mohla začať. Publikum neveriacky krútilo hlavami, ako sa dá z dobre vyvíjajúceho sa duelu zrodiť veľká dráma. Koniec zápasu trval veľmi dlho, no napokon si Námestovčania tesné víťazstvo ustrážili. Tri body zostali doma, avšak je za nimi veľký výkričník. Takto hazardovať sa nabudúce nemusí vyplatiť. Ak by proti nám stál kvalitnejší tím, neskončilo by to dobre. Avšak výhru sme veľmi potrebovali a tá prišla v pravý čas. S odretými ušami, ale predsa.
    14.10.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 10. KOLO
    08.10.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 10. KOLOPred stretnutím na Malohonte ťahali Hornooravci šnúru troch prehier v rade. Stalo sa tak súhrou viacerých okolností, nevynímajúc kvalitu súperov, proti ktorým nastúpili. V tabuľke sa po tomto bodovom mlčaní logicky presunuli do jej horšej polovice. V Rimavskej Sobote preto nechceli vyjsť naprázdno. Avšak Gemerčania sú farmou MFK Ružomberok. To znamená, že si v každom zápase môžu vypomáhať až piatimi hráčmi účastníka Niké ligy. Samozrejme, to aj využili. Okrem našich odchovancov brankára Ťapaja a stopéra Luku, mali k dispozícii Úradníka, Múdreho a Jackuliaka. Navyše, ďalší dvaja kmeňoví futbalisti spod Čebraťa v domácom MŠK hosťujú, a to Krištof s Matejom. V tíme od Oravskej priehrady je situácia podstatne iná. K dlhodobým maródom Krivulčíkovi a Kubicovi pribudol Cicek (roztrhnutý meniskus) a úplne fit stále nebol Aliouat. Na lavičke pre náhradníkov dlhšiu dobu absentujú dvojčatá Melekovci, ku ktorým sa teraz pridali Gonšenica s Kľuskom. A aby toho nebolo málo, veľmi nás zamrzelo nešťastné zranenie najskúsenejšieho nášho hráča Habiňáka práve v tomto neľahkom meraní síl. Po necelej polhodine sa vo vlastnej šestnástke smoliarky zrazil s Jaššom a malo to mimoriadne vážne následky. Zlomená kosť pod okom a následná pondelková operácia v Banskej Bystrici. Napriek týmto okolnostiam sme siahali na bod, no odklonilo sa od nás futbalové šťastie. Hostitelia vďaka posilám z najvyššej súťaže ukázali toho viac, no gólovo sa presadili len raz. Na ukážkový volej Úradníka po presnom centri do pokutového územia nemal Lešňovský v 51. minúte nárok. V závere sa snažil gólovo udrieť Otruba, no nepodarilo sa mu to. Ďalšia tesná porážka je nepríjemná, no stále je v hre dosť bodov, ktoré môžeme získať.
    08.10.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 9. KOLO
    30.09.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 9. KOLOHornooravci majú za sebou ďalší veľmi náročný súboj. Poslednú septembrovú sobotu pricestoval k Oravskej priehrade veľmi kvalitný tím zo Sniny. To, že má dobrú formu, sa vedelo vopred. V Slovnaft cupe sa dostal už do 4. kola a nemalé ambície má aj vo východnej skupine III. ligy. Námestovčania sa síce v tomto súboji ujali vedenia po presnom zásahu Hrkľa, no Zemplínčania naďalej hrali svoju výrazne ofenzívnu hru. Stredová formácia hostí zložená z troch Brazílčanov mala doslova krídla a s veľkou ľahkosťou sa dostávala do pokutového územia MŠK. Po jednej z takýchto akcií nasledovala priamy kop tesne spoza veľkého vápna. Urastený sninský stopér Dický to kopol chirurgicky presne k pravej žrdi a bolo vyrovnané. Herná vyspelosť kolektívu v žltých dresoch bola naďalej neprehliadnuteľná. A to nielen pokiaľ išlo o legionárov. Hosťujúci celok bol kvalitatívne vyvážený. Polčasový remízový stav viac vyhoval domácim. Avšak v druhom dejstve prišlo nečakané zranenie ofenzívne ladeného Aliouata. Postupne nám začali odchádzať sily a tlak MFK narastal. Ten vyvrcholil jeho druhým gólom. Zaznamenal ho najvyššou súťažou ošľahaný Turik (FC Košice, Michalovce), ktorý ukážkovo prehodil Lešňovského.
    30.09.2023
  • III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 8. KOLO
    23.09.2023
    III. LIGA VÝCHOD › SEZÓNA 2023/2024 › 8. KOLOPo odloženom domácom súboji proti Lipanom nabrali Námestovčania uplynulú sobotu kurz horný Zemplín. Pri rieke Topľa si zmerali svoje sily s vranovským MFK. Už vopred sa vedelo, že domáci hrávajú svoje stretnutia na umelej tráve, čomu MŠK prispôsobil aj svoj predzápasový tréningový proces. K dispozícii na tento súboj ešte nebol Kubica a ani odcestovaný Fukas. Naopak, z dovolenky sa už vrátil Snovák a uzdraviť sa stihol Hrkeľ. Futbalisti v bielych dresoch sa dostali do vedenia po smoliarskom vlastnom góle hosťujúceho stopéra Habiňáka. Možnosť vyrovnať neodmietol Jurina, keď ešte v prvom dejstve s prehľadom premenil nariadenú penaltu. Škoda záveru úvodnej 45-minútovky, kedy hostitelia udreli hneď dvakrát. Doháňať dvojgólové manko bolo náročné, ale celok od Oravskej priehrady sa tejto výzvy nezľakol. Po výmene strán dokázal Cicek po úniku upraviť stav na 3:2. Následne po vylúčení domáceho Macejka bola snaha Hornooravcov vyrovnať ešte väčšia. Vytúženého tretieho presného zásahu sa už ale nedočkali. Tesná prehra, ako aj vylúčenie Jurinu v závere, mrzia, no nie je sa za čo hanbiť. Hostitelia uznali, že to pre nich nebol ľahký duel a o výhru museli poriadne zabojovať.
    23.09.2023
Nachádzate sa tu: