Slovenský hrdina chcel skončiť s tenisom. Ešte nevie, či bude pokračovať

Slovenský daviscupový tím.
Slovenský daviscupový tím. (Autor: TASR)
Jana Sedláková|18. sep 2022 o 01:20

Slovensko zdolalo v Davisovom pohári Rumunsko.

BRATISLAVA. Po tom, čo Alex Molčan rozhodol o víťazstve Slovenska nad Rumunskom v Davisovom pohári, sa začala veľká oslava priamo na kurte. Slovenský tím spravil tradičné kolo okolo kurtu s rozostretou národnou vlajkou.

Molčan ešte dal rozhovory pre televíziu i rozhlas. Potom prišla novinárom informácia, že na tlačovú konferenciu príde až približne o pol hodinu. Cesta z kurtu do miestnosti na tlačové konferencie trvá sotva zopár minút.

Zrejme však dobre vedel, prečo si dáva časový odstup. Molčan sa za celý ten čas nedostal preč z kurtu. O fotografiu, podpis či zopár prehodených viet ho žiadalo množstvo fanúšikov. Veľkú časť tvorili deti. Molčan sa pri každom ochotne zastavil.

Slovensko má vďaka nemu po dlhej dobe člena elitnej svetovej päťdesiatky.

Prvé úspechy začal žať na okruhu už minulý rok. Keď v Davis Cupe nastúpil proti Čile, v pozícii tímovej jednotky zaváhal a nestačil na Cristiana Garína.

Odvtedy prešiel rok. A Molčan proti Rumunsku vo veľkom štýle získal dva z troch postupových bodov pre Slovensko.

Najskôr v piatok zdolal bez väčšieho zaváhania skúseného Mariusa Copila a potom deklasoval Nicholasa Davida Ionela 6:1, 6:1 za hodinu a 11 minút.

Molčan 2021 vs. Molčan 2022

Rumunská jednotka pritom len o deň skôr zdolala slovenskú dvojku Norberta Gombosa. Z pohľadu rebríčkového postavenia mal byť pritom jasným favoritom Slovák. V rebríčku ATP mu patrí 99. miesto, jeho súperovi až 283. Nakoniec to však bol jediný bod pre Rumunsko.

"Po piatkovom víťazstve narástol a dnes rozobral súpera na súčiastky," chválil ho po zápase kapitán Tibor Tóth. Súpera nepustil ani k jedinému brejkbalu a dokonca v jednej chvíli ťahal sériu deviatich vyhraných hier za sebou.

"Hralo sa mi veľmi dobre, nemal som žiadny stres ani mentálnu záťaž. Včera som cítil mini nervozitu, ale dnes to vôbec nebolo. Všetko mi padalo ako malo," hovoril po zápase.

Ionel mal v nohách ťažkú trojsetovú bitku s Norbertom Gombosom, ktorá trvala viac ako tri hodiny. "Gombi mi pekne zatavil súpera. Bolo vidieť, že má veľmi veľa nabehané," vraví Molčan.

Molčan priznal, že za rok sa ako hráč veľmi posunul a získal množstvo skúseností. K nim prispela aj spolupráca s bývalým trénerom Novaka Djokoviča Mariánom Vajdom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Slovenský hrdina chcel skončiť s tenisom. Ešte nevie, či bude pokračovať