Slováci nevedeli, či vôbec nastúpia. Bolo to hektické, vravel dvojgólový hrdina

Slovenskí hokejisti sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Švajčiarsko na turnaji Nemecký pohár 2021.
Slovenskí hokejisti sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Švajčiarsko na turnaji Nemecký pohár 2021. (Autor: TASR/SZĽH)
Patrik Fotta|11. nov 2021 o 21:25

Pardavý gólovú nádielku Švajčiarom nepreceňuje.

KREFELD/BRATISLAVA. "Je super, že sa nám podarilo vyhrať vysokým rozdielom. Verím, že nám tento výsledok vleje energiu a sebadôveru do ďalších zápasov, ktoré nás čakajú," vravel pre web hockeyslovakia.sk útočník Slovenska Dávid Gríger.

V úvodnom zápase Nemeckého pohára si rodák z Popradu pripísal dva góly a asistenciu pri presvedčivom víťazstve Slovákov nad Švajčiarmi 7:1.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho odohrali stretnutie bez Filipa Krivošíka a Jozefa Baláža, ktorí mali pozitívne testy na koronavírus. Okrem nich nemohli nastúpiť ani ich spolubývajúci Michal Ivan a Samuel Buček, ktorí zostali v karanténe.

"Bolo to veľmi hektické. Ešte hodinu a trištvrte pred zápasom sme vôbec nevedeli, či budeme hrať. Sme však profesionáli a je skvelé, že sme zápas zvládli aj za chlapcov, ktorí nemohli nastúpiť s nami," povedal Gríger.

Slováci napokon odohrali duel proti Švajčiarom na tri formácie. Aj z toho dôvodu im padne vhod voľný deň v piatok.

Pardavý: Výsledok nemôžeme preceňovať

Z jednoznačného triumfu sa budú slovenskí hokejisti radovať do polnoci. Potom sa už budú naplno sústrediť na sobotný zápas proti Rusku.

"Výsledok proti Švajčiarom nemôžeme preceňovať. Dali sme dva góly do prázdnej brány. Mali sme dobrý začiatok prvej tretiny.

Potom nás súper dostal pod tlak. Z neho sme sa však dokázali dostať aj vďaka presilovým hrám, hoci sme ich nehrali až tak dobre," priznal asistent trénera Ján Pardavý.

Ten si pochvaľoval u svojich zverencov predovšetkým pozičnú hru, pohyb a prácu hokejkou.

Podobný prejav, akým sa prezentovali Švajčiari, očakáva aj od Rusov.

"Na Nemecký pohár zvyknú prísť aj s mladým tímom. Ani teraz tomu nie je inak. Sú veľmi dobre korčuliarsky pripravení. Myslím si však, že v mnohých ohľadoch to bude podobný štýl, ako hrali Švajčiari," dodal Pardavý.

Mešár si užil debut

Vydarenú premiéru v národnom drese A-tímu zažil 17-ročný Filip Mešár. Odchovanec popradského hokeja nastúpil v prvej formácii a pripísal si aj jednu asistenciu.

"Veľmi som si užil zápas proti Švajčiarom. Zahral som si v elitnej formácii a tréner ma nasadil aj na presilové hry. Mal som okolo seba výborných hráčov, ktorí ma celý čas podporovali. Klobúk dole pred všetkými chlapcami," skonštatoval Mešár.

Talentovaný Slovák sa dostal aj do viacerých šancí, ktoré zaváňali gólom. Ten sa mu napokon streliť nepodarilo.

"Musím byť razantnejší a presnejší v zakončení. Trochu ma mrzelo, že som aspoň jednu šancu nevyužil. Teší ma však aspoň asistencia a predovšetkým víťazstvo tímu," dodal Mešár.

Na Hlinka Gretzky Cup sa dokázal s reprezentačným výberom do 18 rokov prebojovať až do finále, kde mladí Slováci nestačili na Rusov. Rád by im teda v sobotu vrátil nepríjemnú porážku.

Krištof chválil novicov

Na výhre proti Švajčiarom sa podieľal gólom a dvoma asistenciami útočník Michal Krištof, ktorý patrí k ofenzívnym lídrom Komety Brno.

"Ak budeme hrať zodpovedne ako proti Švajčiarom, môžeme poraziť každého," vyhlásil Krištof.

Výkony viacerých debutantov v národnom drese hodnotil 28-ročný rodák z Nitry pozitívne.

"Som za chlapcov rád. Pamätám si, že som rovnako pred rokmi debutoval práve na Nemeckom pohári. Viem teda, čím si prechádzajú."

Krištof si zahral vo formácii s Mešárom a Samuelom Takáčom. Kvitoval najmä odvahu, s akou hral mladý Popradčan.

"Nebál sa ísť do súboja jeden na jedného. Je sebavedomý a má výbornú strelu. Škoda, že mu to nepadlo. Má pred sebou ešte dva zápasy na turnaji. Je to skromný chlapec. Nedá sa na neho povedať nič negatívne," zhodnotil Krištof.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci nevedeli, či vôbec nastúpia. Bolo to hektické, vravel dvojgólový hrdina