Ďalší Slovák v NHL! Pavol Regenda podpísal zmluvu s kalifornským klubom

Pavol Regenda sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Fínsko vo štvrťfinále MS v hokeji 2022.
Pavol Regenda sa teší po strelenom góle v zápase Slovensko - Fínsko vo štvrťfinále MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|1. jún 2022 o 06:51

Pavol Regenda zaujal výkonmi na olympiáde i svetovom šampionáte.

ANAHEIM. Slovenský útočník Pavol Regenda sa mal pôvodne sťahovať do Mladej Boleslavi. Napokon ide oveľa vyššie. Ako informuje agent J.P. Barry, podpísal prvý kontrakt v NHL.

Na dvojcestnom kontrakte sa dohodol s Anaheimom Ducks. Kalifornský klub si slovenského útočníka upísal na dva roky, čo v stredu aj potvrdil.

V prvej sezóne si v NHL môže zarobiť 750-tisíc dolárov, v AHL 80-tisíc. Dostane podpisový bonus 92 500 dolárov a ďalších 82 500 si môže zarobiť na výkonnostných bonusoch.

V druhom ročníku dostane v NHL 775-tisíc, kým v AHL opäť 80-tisíc. Nezmenený zostane jeho podpisový bonus, výkonnostný klesne na 57 500 dolárov.

Dvadsaťdvaročný nedraftovaný útočník hrával v poslednej sezóne za extraligové Michalovce, kde v 43 dueloch pozbieral 39 (15+24) bodov a 55 trestných minút.

Zaujal predovšetkým v reprezentácii. Získal bronz na olympiáde v Pekingu, kde v siedmich stretnutiach nazbieral štyri body za gól a tri asistencie. Bol jedným z najlepších Slovákov na majstrovstvách sveta, kde strelil päť gólov a pridal asistenciu.

"Káčeri" sa môžu pochváliť dlhým zoznamom kvalitných talentovaných mladíkov, ktorý Regenda rozšíri ako silový útočník. Analytici s ním počítajú ako s možnosťou do tretej či štvrtej formácie mužstva budúcnosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalší Slovák v NHL! Pavol Regenda podpísal zmluvu s kalifornským klubom